Регион

Хванаха петима грузинци с фалшиви регистрационни табели

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми по три бързи производства петима грузински граждани, съобщават от държавното обвинение.

Абесалом П., на 55 г., Маночар Т., на 38 г., Хвича Ц., на 50 г., Иракли Ч., на 40 г., и Кахабер Л., на 45 г. са обвинени за това, че всеки един от тях на 13 ноември на ГКПП „Капитан Андреево“ си служил с табели с регистрационни номера, неиздадени от съответния орган и поставени на лекия автомобил, който управляват.

До момента е установено, че петимата обвиняеми закупили пет леки автомобила от Полша, където ходили да си търсят работа. Те тръгнали да се прибират към Грузия, като всеки от тях управлявал лек автомобил. При проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, на изхода от България за Турция, граничните служители установили, че два от автомобилите били с белгийски, а другите три с немски, литовски и полски регистрационни табели, които били неистински.

Разследването по бързите производства ще приключи в законния срок, като един от обвиняемите е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На другите е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button