Популярни танга и валсове представя Камерният оркестър

Любопитно
Солист

Концерт с популярни танга и валсове ще представи Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков, солист на баян ще е Стоян Караиванов.

Концертът е насрочен за 22 ноември от 18 часа в театър “Иван Димов”. В програмата са произведения на Пиацола, Щраус, Караиванов и др.

Солистът Стоян Караиванов е роден през 1997 г. в Свиленград. Негов преподавател по баян е гл. ас. д-р Диана Станчева. Специализирал е в Международен и национален център за акордеон и музика “Жак Морне” при проф. Жак Морне във Франция.

Младият изпълнител е носител на поредица от награди от национални и международни конкурси. Отличен е с почетна грамота за високо изпълнителско майсторство от Българска академия на науките и изкуствата. Получава титлата “Маестро” от Световната асоциация за фолклорни фестивали.

Завършил е майсторски класове при проф. Фридрих Липс (Русия), проф. Мие Мики (Германия), проф. Юрий Шишкин (Русия), проф. Николай Кравцов (Русия). Участвал е като солист и оркестрант на оркестър “Левон Манукян Колегиум Музикум” под диригентството на Левон Манукян в спектаклите “Нощ на звездите”, проведени в зала “Арена Армеец” през 2016 и 2017 г. и организирани от фондация “Енчо Керязов”. Също така е концертирал в България, Австрия, Германия, Македония и Босна и Херцеговина.

Стоян Караиванов се занимава също с композиране и аранжиране. Има издадени 3 музикални албума.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.