Регион

„За едно дете повече“ чества 10-годишнина в Свиленград

Традиционната за Свиленград благотворителна инициатива „За едно дете повече“ отбелязва 10 години от началото си през 2007 г., съобщават от пресслужбата на кметството.

Целта на инициативата е подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Вече 10 години за Деня на християнското семейство – 21 ноември, се провеждат благотворителни събития, последвани от концерт на свиленградския духов оркестър „Костадин Манов“. B paмкитe нa cъбитиeтo ce opгaнизиpaт и инфopмaциoнни мoдyли за възможностите на процедурите ин витро.

Свиленград

Всички събрани средства от благотворителните прояви се даряват на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград за провеждане на необходимите процедури ин витро. За този 10-годишен период на кампанията тук са се родили 18 бебета. Инициативата е дело на Духов оркестър „Костадин Манов“ и читалище „Просвета 1870“. Община Свиленград подкрепя каузата като отпуска по 10 000 лева годишно за подпомагане на двойките с подобни проблеми.

С инициативата на местния духов оркестър свиленградското читалище „Просвета- 1870“ стана първата неправителствена организация, оказала подкрепа и съпричастност към дейността на фондация „Искам бебе“ през 2007 г. и продължава да го прави вече 10 години.

Както винаги и тази година кулминацията на програмата е благотворителният концерт на Духов оркестър „Костадин Манов“ – на 21 ноември от 18.30 ч. Концертът е със специалното участие на Надя Казакова и Милко Калайджиев, които от години подкрепят инициативата. В събитието ще участва и Стефан Стефанов – солист на Софийски представителен духов оркестър. Публиката ще види още изпълнения на вече порасналия талисман на оркестъра – Иван Петков, и на Виктория Тончева- солист на ДФГ „Тракийска китка“. За първи път със солово изпълнение на кларинет ще се представи диригентът на Духов оркестър „К. Манов“ – Васил Василев, под палката на полк. Александър Иванов – диригент на Представителния духов оркестър към Академията на МВР- София.

По случай 10-годишнината на кампанията се проведе Седмица на благотворителните инициативи в Свиленград под мотото „10 години за едно дете повече“. Във фоайето на читалище „Просвета – 1870“ бе открита юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на благотворителната инициатива. Снимките са на свиленградския фотограф Асен Найденов. През седмицата се състояха благотворително представление на спектакъла „ЙЕРМА“ на Университетски театър „Нов български университет“ и детско благотворително парти. Днес в храм „Св. Живоприемний източник“ ще бъде отслужена молитва за чадородие. Утре, на самия празник на християнското семейство, от 17 ч. в читалище „Просвета – 1870“ ще се проведе благотворителен базар на ръчно изработени картички, сувенири и предмети, а от 18.30 ч. започва благотворителният концерт на духовия оркестър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button