Хасково

Прокуратурата наблюдава разследването срещу полицая, хванат да шофира пиян

Хасковската районна прокуратура наблюдава разследването спрямо 49-годишния Орлин Г., служител в криминална полиция в Хасково, за това че шофирал с концентрация на алкохол 3.39 промила, съобщават от държавното обвинение.

На 19 ноември около 19:30 часа в Хасково полицаи спрели за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от Орлин. При извършена проба дрегерът е отчел въпросната концентрация на алкохол. Той е дал проба за химическо изследване.

По досъдебното производството са разпитани свидетели, изискани и приложени са документи и справки, като следва да бъде назначена химическа експертиза, която да установи точната концентрация на алкохол в кръвта на водача.

От облатната дирекция на полицията коментираха по-рано пред Haskovo.info, че от близо 10 г. има заповед от вътрешния министър, служители на МВР, хванати да шофират в нетрезво състояние, да бъдат уволнявани дисциплинарно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
21.11.2017 9:28 9:28

Защо един гражданин като го хванат да кара в нетрезво състояние,му крият имената,колата и т.н и т.н.Никъде в ПЗДУП не е писано и определено точно че като е полицай трябва да се ядят толкова лайна.Всички участници в движението са с равни права и солидарно отговорни.А и тука нещата са мног пресилени,проверката е направена тенеденциозно.Има рзпоредба в която пише кой и как може да проверява по старши по звание,а и не се знае дали дрегерчето не е нещо не в ред…

John
John
21.11.2017 15:40 15:40

като наблюдавала, да каже след колко часа е взета кръвната проба!

Back to top button