Беливанов вкара в съда парите за спорта и културата

Хасково

Кметът на община Хасково Добри Беливанов е подал жалба в Хасковския административен съд срещу последното решение на общинския съвет за дофинансирането на детско-юношеския спорт и културата в общината, потвърдиха за Haskovo.info от съда.

От ХАС уточниха, че жалбата е входирана днес и утре предстои делото да бъде разпределено на случаен принцип.

Haskovo.info припомня, че на извънредна сесия на 13 ноември общинският съвет гласува дофинансирането със 176 000 лв. на спорта и културата. Местните парламентаристи гласуваха парите и на октомврийската сесия, но тогава кметът внесе възражение с аргументите за незаконосъобразност на решението. Беливанов поддържаше тезата си и на извънредната сесия.

Още на сесията общински съветници предупредиха, че ако Беливанов не иска да даде сега тези пари, които са заложени за видеонаблюдението в Хасково и обжалва в съда ще минат месеци преди ХАС да се произнесе. Така спортът и културата няма да получат гласуваните пари тази година.

31 коментара

  • А ако наистина е незаконно това раздаване на пари? Нали има съд?! Да реши!А ако кмета разпредели едни пари ей така макар и незаконно , просто защото популистки е по добре да угоди на искането за да спре рева в стил“ Кмета не дава пари за спорт и култура“ . Да припомня че през 2013 по това време един друг кмет показа какво е да не даваш пари за култура като закри Народния и Симфоничния оркестър. По късно размисли за симфоничния и го възстанови но пък Беливанов върна и Народния оркестър. Ха сега кажете кой не мисли за култура!

   • Мисьл за културата не е 5-6 човека да получават общински заплати. Някой да е почувствал липсата на народен оркестьр ? Сигурно няма такьв.

    • Когато Хасково трябваше да организира „Голямото хоро“ в Брюксел, с тази задача се нагърби току-що възстановеният народен оркестър. За празниците на града в авторския концерт на Георги Андреев наред с другите състави, се представи и народния оркестър. Концертите на сцената на площада – отделно. Образователните концерти по училищата също. Не мога да изброя всичко. И всичко това се прави за хората в града.
     Ама ако някой е свикнал на чалга, няма как да усети липсата на български фолклор.

     • Ами,да-2-3 концерта годишно.Това е. А такива оркестри има в Хасково много,такаче няма липса на бьлгарски фолклор. Е,не са на общинска заплата,само това е разликата.

 • Писна ни от тия гербаджийски простотии. Вън Беливанов и герб от Хасково! Това не е управление на град, а подигравка и гавра с хората.

 • Говори „Бай Брадър“: „Дядо Добри имаш една минута да напуснеш Хасково, заедно с цялата си некадърна пасмина! Да не забравиш да си прибереш и вересиите………….!“

 • ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ НАРИЧА ЧОВЕК КОЙТО РАСТЕ НА ПЕДИ???????ПЕДЕ А ГРЕШКА ДОБРИ БЕЛИВАНОВ

 • Я се скрийте, тролове нещастни… В тая държава има съд и той единствен може да каже кое е законно и кое – не. Много разбирачи се навъдиха, много паплач изпълзя от канала… Егати разсъжденията – може да не е много законно, ама дайте да дадем… Не забравяйте, че пътят към ада също е покрит с добри намерения…

 • Безхаберен е този дядо, безхаберен. Нищо добро не прави, само злини. Не му пука за гражданите, а само с кой да се снима и къде да пие и яде на аванс. Дребна душица е този

 • Честито когато губи спорта в Хасково печели Жоро Гела и жена му Светла Табакова. да почерпи и Иван Стаматов , може да поканят на софрата и Минко Ангелов за да е пълно карето а бай Дообри д сервира по една люта ракия и оркестъра да свири.

 • Кой бе, заместник-кметицата Св. Таб? Тя пие само подбрано-уиски и се страхува да си сложи подписа, затова никъде не се разписва, но командори юристите да и пишат писма и заповеди, гората, не можела, ама верно не може. И най- важното сега е, че отговаря за строителството. И тя като Пинчев е пенкилер, разбира от всичко, но от спорт – не

 • Не се ли страхуваш от възмездие Кмете ?Спокойно ли спиш ?За теб нямали ценни неща в живота?Ако не знаеш да ти кажа-аз съм твой набор и съм готов живота си да дам за децата, а ти им вземаш дарбата ,ти им вземашталанта ,защото без пари нищо не става.Ти съсипваш и града и децата ни .И ди си наборе!!!

 • МНОГО ГЕРБАДЖИЙСКИ КОМЕНТАРИИ БЕ А КОЙ ДА ДОЙДЕ СЛЕД БЕЛИВАНОВ БЕ АРКАДАШЛАР НЯКОЙ ЗАСПАЛ И НЕКАДЪРЕН КРАДЛИВ ГЕРБАДЖИЯ ЛИ ИЛИ ТАРИКАТА ДЕЛЯНЧО ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА СИ ОТИВАТЕ БАЛАБАР С БОЙКО И ЦЕЦО ХАЙДЕ ЧОК СЕЛЯМ

  • Е,той пьк БеливанКов щото не е от ГЕРП. Ако го питате и той ще ви каже,че е още в тая партия,че няма сам да напусне. Нали това плещеше като му искаха оставката?

 • Истината е,че човека е сериозно болен и е за лечение,по погледа си личи ,това нее за смях.Но кой да му каже,имаше една измъчена женица музикален педагог,тя защо не говори?

 • Олелееее , партията-дьржава на бой срещу старчока. Ще се прьсна от смях,доживяхме новото БКП да се загрижи лицемерно и популистки за културата.Тя пьк в Хюстьн една културааааа-да ти умре коня. Отделно,че не казват за какво ще ги изхарчат тия пари в края на годината-те може да идат на новогодишни екскурзии в чужбина с тях.

 • Ако наистина има достойни хора в културата и спорта трябва сега да го бойкотират тоя старец и когато им каже да веселите народа за Нова година да му откажат и да ходи да се чуди какво да прави. Но не. те ще наведат за пореден път защото наистина са притиснати до стената. Защото той им извива ръцете като не им дава пари по прозрачен начин с решение на общинсикя съвет където всичко се вижда, а като ги привиква – на хор еди кой си 500 лева за рейс, на танцов състав еди кой си 2 000 лева за концерт и така ги държи да яслата си. Абе чичооо, не се дават така общински пари. Не се дават като награда на животните в цирка. Клубовете се стимулират прозрачно и ясно. Защото това са моите пари. не са твои, кмете. Кога ще го разбераш.

 • Да вкара в съда и тези, дето нарушават закона за пенсионирането на началници в пенсионна възраст, какъвто е случая с пом.директорката на ученическото общежитие, която от години я чакаме да се пенсионира, ама тя взема големите парички и си прави оглушки. Аман от връзкари като тая нахална жена. Дайте й да се снима и да се хвали. Не й пука от нищо тая баба Цола. Мисли се за велика, а всъщност е кадър на древната професия, дето си прави каквото иска, защото всички са й в кърпа вързани. Резил.

 • Наглостта на тая пом.директорка няма равна на себе си. Съсипа живота на толкова много хора и не я пенсионират, както е по закон. Законът не се отнася за шафрантиите. Затова туй бабе си живурка и не му пука ни за закон, ни за морал. Няма справедливост в тази държава за редовия учител. Хайде, пенсионирайте го това чудо на чудесата.

 • Няма ли да я пенсионирате най-сетне тая нахална и безочлива пом.директорка, че да си отдъхне ученическото общежитие от малоумните й измишльотини. Егати навлека.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.