Хасково

Много дублирани адреси в Хасково, правят нова карта

В ход е изработването на нова Карта на административните адреси в Хасково, съобщават от пресслужбата на общината.

Наета е специализирана фирма, която да провери идентичността на адресите, евентуални дублажи на номера, имена на улици и т.н. Последната такава карта е от 1972 година. Градът е разделен на 4 зони които трябва да бъдат обработени за шест месеца.

Досега специалистите са изяснили адресите в кв. „Болярово“, днес бяха в кв. „Бадема“. Дотук са установени множество дублирани адреси, липсващи поредни номера на улици – например има номер 15 и следва 19 т.е. липсва 17. Така също се оказва, че в кв. „Болярово“ има улица „Марса“, но улица с това име има и на още едно място в града. На една и съща улица, пресечена от главен път, номерата започват с №1 и от двете страни на улицата. Това създава изключителни проблеми и за доставката на писма от институции, така също за пожарна, полиция, линейки, това съобщи Иван Димов ръководител на екипа специалисти, изработващи новата карта. Актуализираната карта на административните адреси ще бъде предоставена безплатно от общината на всички институции.

Гражданите, които живеят на адреси, които трябва да бъдат променени няма да се налага да си подменят документите. От общината ще им бъде издаден документ за идентичност на адреса. При смяна на документ ще бъде вписван новият адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.11.2017 18:37 18:37

Закрийте отдела тогава към общината след като наемате частни фирми.

Fanki
Fanki
21.11.2017 21:57 21:57

АНОНИМИЧ АМИ КАТО ЗАКРИЯТ ОТДЕЛА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТИЯ ГЕРБЕРЧЕТА КОЙ ЩЕ ИМ ХРАНИ ТАНЕТАТА КОЙ ЩЕ ПИЕ КАФЕТА В ОБЩИНАТА И ЩЕ ВЪРТИ КЛЮКИ ААААААААААААААААААА ТАКА НЕ БИВА

Back to top button