Много дублирани адреси в Хасково, правят нова карта

Хасково
Саниране

В ход е изработването на нова Карта на административните адреси в Хасково, съобщават от пресслужбата на общината.

Наета е специализирана фирма, която да провери идентичността на адресите, евентуални дублажи на номера, имена на улици и т.н. Последната такава карта е от 1972 година. Градът е разделен на 4 зони които трябва да бъдат обработени за шест месеца.

Досега специалистите са изяснили адресите в кв. “Болярово”, днес бяха в кв. “Бадема”. Дотук са установени множество дублирани адреси, липсващи поредни номера на улици – например има номер 15 и следва 19 т.е. липсва 17. Така също се оказва, че в кв. “Болярово” има улица “Марса”, но улица с това име има и на още едно място в града. На една и съща улица, пресечена от главен път, номерата започват с №1 и от двете страни на улицата. Това създава изключителни проблеми и за доставката на писма от институции, така също за пожарна, полиция, линейки, това съобщи Иван Димов ръководител на екипа специалисти, изработващи новата карта. Актуализираната карта на административните адреси ще бъде предоставена безплатно от общината на всички институции.

Гражданите, които живеят на адреси, които трябва да бъдат променени няма да се налага да си подменят документите. От общината ще им бъде издаден документ за идентичност на адреса. При смяна на документ ще бъде вписван новият адрес.

Още новини

loading...

2 коментара

  • АНОНИМИЧ АМИ КАТО ЗАКРИЯТ ОТДЕЛА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТИЯ ГЕРБЕРЧЕТА КОЙ ЩЕ ИМ ХРАНИ ТАНЕТАТА КОЙ ЩЕ ПИЕ КАФЕТА В ОБЩИНАТА И ЩЕ ВЪРТИ КЛЮКИ ААААААААААААААААААА ТАКА НЕ БИВА

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.