Хасково

Посланикът на Венецуела кани хасковски ученици на младежки лагер

Посланикът на Боливарска република Венецуела у нас Ориета Капони изрази готовност да съдейства хасковски ученици да участват в международен лагер във Венецуела. Предложението бе направено по време на среща с кмета на община Хасково Добри Беливанов.

Нейно превъзходителство е в Хасково по покана на Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“. Тя изрази възхищението си от прекрасната атмосфера, която има в гимназията. По думите й изучаването на чужди езици води до по-мирен свят, защото езиците са мост към други народи.

Среща

Кметът Беливанов сподели идеята на общината за обновяването на училища и детски градини, така също за създаването на кухня „майка“, което ще понижи таксите за детски градини. Той добави, че целта е да се създадат по-добри условия за живот на младите хора.

„Това е едно добро решение за младите хора“, каза Ориета Капони и изрази готовност да съдейства за бъдещ обмен на ученици между България и Венецуела. Подобна идея вече е на път да бъде реализирана в хасковската езикова гимназия. Проучват се възможностите за участие в младежки лагер в Куба, който може да бъде удължен с посещение и във Венецуела, каза от своя страна директорът на гимназията Деян Янев.

След срещата с кмета нейно превъзходителство Ориета Капони представи Венецуела пред учениците на Езиковата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button