Хасково

Обществен фонд „Детство“ подпомогна лечението на четирите хасковски деца

Нуждаещите се от скъпо и продължително лечение хасковски деца Ники, Ива, Кристиян и Дани получиха финансова подкрепа от Обществен фонд „Детство“ със седалище София.

Преведохме по 1000 лева на всяко от четирите деца, информира председателката на неправителствената организация Иванка Василева. На нас, членовете на Управителния съвет, много ни допадна идеята и осъществената кампания „Подари надежда вместо цвете“ от учениците, родителите и учителите в първия учебен ден. Може да се каже, че много хора се лишават от удоволствието да подарят или получат цвете, но затова пък проявяват милосърдие, съпричастност към болката и нуждата на тези страдащи и борещи се за живот деца и техните близки, допълни тя.

Тази година 18 деца у нас са получили от фонда финансова помощ за лечение и рехабилитация.
Обществен фонд „Детство“ не за първи път подкрепя деца в нужда в Хасковска област. Ученически и студентски стипендии на младежи от закрития вече дом „Асен Златаров“ и защитеното жилище в Хасково, помощи в натура за всички социални заведения в региона и обучение на персонала, организиране на ежегодни фестивали, са само част от многобройните инициативи на сдружението, чийто девиз е „Доброто ражда добро“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button