Спорт

Над 100 бойци на държавното по кикбокс в Свиленград

Държавното първенство по кикбокс за всички възрастови групи в стиловете лайт контакт и киклайт контакт ще се проведе тази събота в Свиленград.

От 11 часа в спортна зала „Свиленград“ ще стартират двубоите на над 100 бойци от цялата страна. В официалната церемония по откриване на престижното държавно първенство ще участват областният управител Станислав Дечев, изпълнителният директор на Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Димитър Спасов, генералният секретар на конфедерацията Мария Бомбова, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков.

Кикбоксът има дългогодишна традиция в Свиленград. Още през 80-те години на 20 век в граничния град се изгражда сериозна школа по кикбокс. Неин основател е Красимир Попгеоргиев. След трагичния му край, провеждането на държавни първенства и турнири е преустановено. Миналата година, след 20-годишно прекъсване, е възстановена традицията Свиленград да домакинства Държавно първенство по кикбокс и муай тай.

През 2017 година състезателите на местния клуб са спечелили Световна и Европейска купа, няколко са и вицесветовните и вицеевропейските шампиони по кикбокс от Свиленград. В събота организаторите ще връчат и две купи в памет на основоположника на кикбокса в града Красимир Попгеоргиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button