Любопитно

Софийският университет почита именит хасковлия

Лингвистични четения „Език и езикознание“ организира днес Факултетът по славянски филологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по случай 90 години от рождението на проф. Моско Москов (1927-2001).

Доклади за делото на именития езиковед, чийто втори дом е бил Университетът, ще изнесат негови колеги и ученици.

Проф. Москов е роден в Хасково на 24 ноември 1927 г. Университетската му дейност обхваща повече от 40 години. Освен у нас, е чел лекции в университети в Упсала, Стокхолм, Осло, Берген. Той е автор на повече от 350 труда, от които 15 книги, монографии, университетски учебници.

Научните му изследвания са в различниезиковедски области: общо езикознание, индоевропеистика, българистика и славистика, балканистика, тюркология. Участва като автор, съавтор или рецензент в изработването на учебници и помагала по роден език за ученици, работи за по-висока езикова култура на българското общество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button