Хасково

Викат два пъти за ден линейка за алкохолик в Хасково

За 50-годишния алкохолик Румен почти ежедневно се вика линейка в Хасково.

Днес по обяд мъжът отново бе паднал на земята зад паметника на Капитан Петко войвода и граждани се обадиха на 112. От Бърза помощ обясниха, че почти всеки ден имат сигнали за този мъж, който като се напие и припада в района на паметника.

Линейката го откарва в Спешно отделение, медиците викат социален работник и след като Румен изтрезнее го прибират в дома му. Понякога се е случвало това да се повтаря и два пъти на ден.

От Социално подпомагане в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че Румен има къща в село Долно Ботево. След като го приберат там, той отново се връща в града, където си намира алкохол и ситуацията се повтаря. Мъжът е бивш затворник и засега отказва да бъде настанен в Център за временно настаняване. Той няма лична карта, за което от полицията му съставят актове.

Социалните препоръчаха Румен да бъде настанен в Психодиспансера в хасковския квартал „Болярово“, за което полицията трябва да издаде принудителна мярка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button