Хасково се включва в световните дни срещу насилието над жени

Хасково

На 25 ноември – Международен ден против насилието над жени стартира кампанията „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“.

Това е международна кампания на ООН срещу насилието над жени. Тя стартира ежегодно на 25 ноември и приключва на 10 декември – Международен ден на правата на човека, символизирайки връзката на насилието над жени и човешките права и наблягайки на факта, че насилието над жени е нарушение на човешките права.

За поредна година Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“, като част от „Алианс за защита срещу насилие основано на пола“, са партньори в провеждането на кампанията на местно ниво.

Предвидени са серия от събития, като от 27 ноември до 1 декември от 10 до 16 часа ще има Дни на отворените врати на Консултативния център за пострадали от домашно насилие в Хасково на улица „Пирин“ №9. Предвидени са още прожекции на филма „Ядосаният човек“, дискусия на тема „Домашното насилие“, както и Ден на отворените врати на Консултативния център за пострадали от домашно насилие в Димитровград на 6 декември на ул. „Св. Климент Охридски“ №1, първи етаж, офис 1.

4 коментара

  • А насилието на работното място. Какво се случва в едно училище в града – Бясната му, психясала директорка тормози и психически и физически колектива. Тази ненормална директорка всеки ден, ежеседмично вече си избира жертва или дори цели групи жертви и почва садистично да навиква, да дебне, да търси грешки, да се заяжда. Съвсем умишлено провежда тормоз, с цел да накара хората да напуснат, за да си назначава дружките на тяхно място. Тази схема е ясна още от как дойде. Това бясно същество не знае почивка – снове във всеки ъгъл на училището, дебне, иска да знае кой с кого се е събрал, за какво се е събрал, слухти, послушва по вратите, привиква хора от своите шпионски кадри, за да и донасят какво другите си говорят, какво коментират, какви са настроенията – трепери това долно същество да не става дума все за нея. Тая невменямаема директорка във всеки разговор се намесва, на всеки думите апострофира, преиначава, всичко иска да чуе, пък тежко му на някой ако мнението му не съвпада с това на величието директорско. Тази проклетия още малко и в леглото на всеки ще се намърда, само и само всичко да знае. И във тоалетната с всеки ще влезе, само и само някой да не си говори сам лоши думи за нея! Опасно луда е тази директорка. И тормозът, които прилага вече е непоносим. Отговорните органи следва да приемат мерки, защото скандалът ще бъде голям. Хората търпят до едно положение и после се вдигат.

  • Ало РУО-то Хасково, какво дремете? Какво още чакате. Тази директорка е напълно извън контрол. Колко човека изгони пред очите ви и вие мълчите като мишки! Сега е подгонила няколко човека наведнъж. Знайте, че този път ако някой си тръгне уж „доброволно“ цяла България ще научи за схемите ви в това училище. То бива чадъри, подлизурство и рекет, ама това на нищо не прилича. Озъптете я тая Опърничавата! Направо я махайте. Както я сложихте, така ще я махнете. Поводи имате много, причини имате много и нарушения има много. Въпроса е дали искате да ги видите. Предполага се, че е по-добре да ги видите, за да не разнищят и вас. Нали така!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.