Спорт

130 стартираха на държавното по кикбокс в Свиленград

Областният управител Станислав Дечев откри Държавното първенство по кикбокс за всички възрастови групи. Домакин на престижното състезание е Свиленград, а основен организатор спортен клуб „Тангра“.

Губернаторът призна, че през последните седмици идва до Свиленград няколко пъти и поводите за тези гостувания винаги са позитивни. „Такъв е и случаят сега. Пред очите ми се възражда една традиция – Свиленград е домакин на Държавно първенство по кикбокс. Това е огромно признание за града. Защото домакинството означава, че тук има спортна школа и състезатели, че има база и инфраструктура, която да отговаря на изискванията за такъв престижен форум, и не на последно място, тук има хора, които с много ентусиазъм върнаха, след 20 години, кикбокса и бойните спортове в Свиленград“, подчерта Дечев. Той поздрави организаторите и ги увери, че в негово лице имат партньор.

Кикбокс

Освен Станислав Дечев на откриването на спортния форум присъстваха главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и ръководители на федерацията. По време на церемонията бяха връчени специални отличия на състезателите от клуб „Тангра“, които през тази година имат в актива си световна и европейска купа, редица престижни класирания на международния и национален ринг.

Кикбокс

В държавното първенство участват над 130 състезатели по кикбокс от цялата страна във всички възрастови групи. Състезанието е двудневно. В края на форума ще бъдат връчени и две купи в памет на основоположника на кикбокса в Свиленград Красимир Попгеоргиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button