Любопитно

В Ивайловград показаха „Камъче в мозайката на Европа“

С уникалния спектакъл „Камъче в мозайката на Европа“ бе отбелязана 10-ата годишнина от членството на България в ЕС в Ивайловград.

Спектакълът е по стихове на Ивайло Балабанов и бе изпълнен вчера вечерта в античната вила Армира от възпитаниците на Златка Шереметова. Изпълненията им бяха част от информационната среща „Членството в Европейския съюз – осезаемо за всеки“, инициирана от областния управител Станислав Дечев и осъществена с подкрепата на община Ивайловград и читалище „Пробуда 1914“.

Спектакъл

Предимствата на членството на България в ЕС и предизвикателствата пред всеки от нас, с оглед предстоящото председателство на Съвета на ЕС обсъдиха гостите на проявата. Минути по-късно те се потопиха в уникалната атмосфера на древните римски времена чрез спектакъла. Красивият римски дворец бе сцена на красиви изпълнения на нежни танци и съдържателни стихове.

„Това, което направихте тази вечер е уникално. Няма друг град, където с толкова любов да се работи за израстването и възпитанието на младите хора. В Ивайловград винаги сте ме впечатлявали със своите оригинални идеи, с таланта и с трудолюбието си“, призна Станислав Дечев. Той благодари на кмета Диана Овчарова, че успява да вдъхне живот на всяка инициатива. Областният управител поздрави и преподавателите и учениците, които само за две седмици са успели да поставят спектакъла „Камъче в мозайката на Европа“.

Празникът завърши с отличия за най-талантливите ученици от Ивайловград и с връчване на наградата на СБЖ на Историческия музей в Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тъпото
Тъпото
28.11.2017 9:12 9:12

Няма спиране тоя областен! Бравос! Да позира става, ама ако не му напишат думичките-кахър е!

Back to top button