Хасково

Посегнаха и на паметника на Златаров

ImageНеизвестни злосторници разбиха тази нощ паметника на Асен Златаров, който се намира пред театъра в центъра на Хасково. Бронзовият бюст на видния учен и общественик е изкъртен и захвърлен на метри от постамента. Самият той също е пострадал от действията на вандалите.  

Най-вероятно става дума за крадци, които са искали да вземат бронза за претопяване, но нещо ги е уплашило и те са зарязали „плячката си“ – коментираха от РДВР- Хасково. Сигнал за инцидента са подали служители на „Общинска полиция“. За съжаление наблизо няма охранителни камери, които да помогнат за установяване на извършителите. Заведено е дознание за хулиганство срещу неизвестен извършител – съобщи за Haskovo.info говорителката на РДВР Нина Николова.

Изкъртеният бюст на Асен Златаров ще бъде прибран и възстановен от специалистите – стана ясно днес след като приключи първоначалния оглед на щетите.

Наскоро крадци изкъртиха и се опитаха да задигнат и бронзовата плоча на Левски пред хасковското училище „Климент Охридски“. Цигулката от паметника на видната цигуларка Недялка Симеонова пред читалище „Заря“ бе открадната преди години и все още не е възстановена.  

Image Image

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button