Хасково

Съдът отхвърли жалбата на Беливанов срещу парите за спорта и културата

Хасковският административен съд остави без уважение жалбата на кмета Добри Беливанов срещу предварителното изпълнение на решението на общинския съвет за дофинансирането на детско-юношеския спорт и културата в Хасково.

Градоначалникът поиска от съда спиране предварителното изпълнение на решението, прието на извънредната сесия на 13 ноември. На октомврийската сесия съветниците гласуваха допълнително пари за спорта и културата, но отново с мотив за незаконосъобразност Беливанов внесе възражение и върна решението за ново разглеждане. Така по-рано през ноември съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 100 000 лв. за спорта и 70 000 лв. за културата. Парите се взимат от средствата, предвидени за изграждането на видеонаблюдение в Хасково, за което има стартирала обществена поръчка.

Съдът намира, че по делото не са представени доказателства за наличие на конкретни неблагоприятни имуществени последици за община Хасково, които могат да бъдат квалифицирани като значителна вреда.

Според съда, във връзка с видеонаблюдението, не е фатално и ако първоначално обявената процедура е прекратена, да бъде открита нова такава. Максималният срок за изпълнение на поръчката е 9 месеца от получаване на възлагателно писмо от възложителя, от което следва, че въпросната обществена поръчка при сключен договор ще се реализира едва през 2018 г., т.е. при действието на бюджет 2018 г. на община Хасково.

„С оглед гореизложеното, следва да бъде прието, че по-скоро спирането на изпълнението на решението за изменение на бюджета би могло да увреди обществения интерес и да блокира финансирането на обществено значими дейности, касаещи спорта и културата в общината. Тези дейности немогат да бъдат разглеждани като по-малко приоритетни пред реализиране на видеонаблюдение в Хасково, необходимо с оглед повишаване сигурността на жителите на града. В тази връзка, следва да бъде посочено, че сигурността на жителите на Хасково не е застрашена, а напротив е гарантирана и охранена от органите на МВР, чиято основна функция е именно тази“, се казва в решението на съда.

Така Хасковският административен съд оставя без уважение искането на Беливанов за спиране предварителното изпълнение на решението на общинския съвет, с което е изменен бюджета на общината за 2017 г., като неоснователно. Определението може да се обжалва в 7-дневен срок с частна жалба пред ВАС.

Предстои жалбата да бъде гледана от съда по същество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КРЕТЕНОЛОГИЯ КМЕТСКА
КРЕТЕНОЛОГИЯ КМЕТСКА
28.11.2017 18:14 18:14

Тъп ГАЛОШ с НЕКАДЪРНИ СЪВЕТНИЦИ!!!
САМО ХАРЧИ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!!!
АМАН ОТ ДЪРТИЯ ПИРГИШ!!!
ТОЙ НЕ ЗНАЕ,ЛИ ЧЕ НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА СЪДА?????

Съдия
Съдия
29.11.2017 7:39 7:39

А видяхте ли че не е спряно обжалването на решението? Тази статия е подвеждаща. Съда казва раздайте парите пък по кйсно ние ще видим дали решението на съветниците е законно. Парадокс! Защо не гледат по същество? И поръчковите статии готови…да ви имам журналистиката

адвокат
адвокат
29.11.2017 10:18 10:18

Инфотоооо я си оправете подвеждащото заглавие- съдът не е спрял жалбата Съдът е допуснал предварителното изпълнение на решението, а дали е законно решението по същество ще бъде разглеждано догодина-след дъжд качулка е но това е друга бира. Пак поръчки на ГЕРБ изпълнявате. То е така медиите слушат тоя дето дава парите

дияна минала край ГЕРБ
дияна минала край ГЕРБ
28.11.2017 18:34 18:34

Убеди ли се ,че без ГЕРБ си жив умрял,обирай си парцалите исе махай заедно с крадливата си пасмина,защо не те поканиха на откриването в болницата .Карикатура си и да стоиш ще бъдеш буква безгласна.

ЛУДА РАБОТА
ЛУДА РАБОТА
28.11.2017 18:47 18:47

На тая карикатура на кмет ясно,ли му е,че скоро откъдето мине ще го дюдюкат???
Ами на близките му?????

Георги Георгиев от ССД
Георги Георгиев от ССД
28.11.2017 19:16 19:16

Сега утре всички спортисти и културни дейци пред общината и да го питат ще жали ли в София. Защото ако прати това дело във ВАС значи че по всякакъв начин иска да мотае хората, да не им даде парите и накрая да свърши тази година и те да останат с пръст в устата. Затова атака утре и да каже ясно- вярна ли на хасковския съд или сега ще излезе с номера че нашите съдии са му криви. Хайде. Събирай съвета при Жоро Лидото и Стаматя и почвайте да мислите тия пари дето бяхте да ги откраднете пред видеонаблюдението на Минко Ангелов какво ще ги правите сега.

Анонимен
Анонимен
28.11.2017 19:19 19:19

Политическо решение.в хасково съдът е на партия гроб.да обжалва по-нагоре.

Купареско
Купареско
28.11.2017 19:22 19:22

Аз немога да разбера едно нещо.Мъжете се пенсионират на 65 год. ,предполагам заради нетрудоспособност(физическа и умствена такава)та..може ли някой да ми поясни тоя дедо на 73 кви ги върши там?Първо-има кофти съветници и то прозира зад всяко негово действие.Второ-винаги е бил втори или трети в йерархията и никога не е играл първа цигулка.Докога в тоя град хората ще си навират главата в пясъка белким друг им реши проблеми.От мен толкова.

лоша работа
лоша работа
28.11.2017 19:47 19:47

Няма да изкара зимата.Много е блед.Кръв няма в неговите жили.И са му избили старческите ПЕТНА.

Христинка Ташева
Христинка Ташева
28.11.2017 20:00 20:00

Най-сетне един истински мъж на преклонна възраст да ни стане кмет и вие го омърсявате.Не е коректно!!!

Анонимен
Анонимен
28.11.2017 20:53 20:53
Отговор до  Христинка Ташева

Той сам се омаскарява, Христинче. Никой не го е дърпал за шлифера да прави това, което прави. Два пъти прегласуват едно и също решение, два пъти му казват, че то защитава обществения интерес и е законно, а той се чуди какво да си изсмуче от пръстите само и само да го провали. Каквото сам си направиш никой друг не може да ти стори. И стига с тези глупости за добрия старец, който някой друг иска да провали. Кмета е провал и колкото повече го осъзнава толкова по-озлобен става…. Ти да си чула за две години този „истински мъж“ да е направил нещо за Хасково? Да е обявил една негова инициатива (не тези на ГЕРБ) и да я е докарал докрай? Няма такава! Казва, че е поел ангажимент към гражданите на Хасково. А да си чула случайно какво смята да прави през следващите две години? Не си и никой не е. Просто защото и той самия НЯМА ПРЕДСТАВА.

Fanki
Fanki
28.11.2017 21:12 21:12

Приканвам утре всички ГЕРБЕРИ на митинг пред Общината и да вземемПАРИТЕ за спорта Ние ГЕРБЕРИТЕ не можем без СПОРТ Нашия премиер е спортис футболист таекондоист и друг някакъв ист

Дрън -дрън
Дрън -дрън
28.11.2017 21:25 21:25

ВСИЧКИ ДЕТО КОМЕНТИРАТЕ ТУК СТЕ ГЛУПАЦИ, ЗАЩОТО КОМЕНТИРАТЕ НОВИНА, КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е ВЯРНА. РАЗБИРАТЕ ЛИ? ТОВА, КОЕТО ПИШЕ ТУК НЕ Е ВЯРНО. А ЗАЩО НЕ ОТГОВАРЯ НА ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ФАКТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА, НЯМА ДА ОБЯСНЯВАМ, ТЪЙ КАТО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОЛЗВАМ ОБИДНИ ЕПИТЕТИ КЪМ СЪТВОРИЛИТЕ ТОВА ПИСАНИЕ.

Анонимен
Анонимен
28.11.2017 21:51 21:51
Отговор до  Дрън -дрън

Ей, че си злобен. Този кмет ви е зомбирал всичките около него…. или просто драпате за общинската заплатка и облаги. Всички други сме „глупаци“. :) Статията е точна и коректна (вярваш или не), заглавието е малко подвеждащо…., а „действителната фактическа обстановка“ я виждаме и без да ни я обяснявате. Свалете си розовите очила и може би ще я видите и вие…

Знаещ
Знаещ
29.11.2017 0:25 0:25

Май никой не чете за какво иде реч!!!
Съдът с определение е оставил без уважение искането за спирането на предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет. А НЕ Е отхвърлил жалбата на кмета срещу самото решение. По жалбата съдът ще се произнесе в съдебно заседание, което ТЕПЪРВА ще се насрочва. И още – с това определение на съда НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ дали е законно или не решението на съветниците. Въпросът за законосъобразността на самото решение също ТЕПЪРВА да се изяснява. Така че, рано е още за тръби и фанфари…

Докато дядовци ибаби
Докато дядовци ибаби
29.11.2017 6:25 6:25

ДОКАТО ДЯДОВЦИ И БАБИ УПРАВЛЯВАТ ТОЯ ГРАД, ТАКА ЩЕ Е. НАВСЯКЪДЕ СЕ НАВИРАТ, КАТО ВСЕИЗВЕСТНОТО НАСЕНЦЕ ОТ УЧЕНИЧЕСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ. ТАЗИ ПОМ.ДИРЕКТОРКА Е ТОЛКАВА НАХАЛНА И НЕНАСИТНА НА ВЛАСТ И ПАРИ, ЧЕ ПОСТАВЯ В ДЖОБА СИ ВСИЧКИ. ЛЮБОВЧИЙКА ОТ БРАНША Е И КОМАНДВА ДЕ ЩО ВИДИ, ПЪК ТЕ Й СЕ КЛАНЯТ И Й ДАВАТ НАГРАДИ, ЗА ДА СИ ЖИВЕЕ КАТО ЦАРИЦА, ДА ИЗМИСЛЯ ИНТРИГИ И ДА УВОЛНЯВА ВСИЧКИ, КОИТО Й ПРЕЧАТ НА ПАНАИРИТЕ. САМО СНИМКИ И ХВАЛБИ ОТ НЕЯ. ТАКОВА ЧУДО САМО ТУК МОЖЕ ДА ИМА. ВЕЧНАТА АМБЪР НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ПЕНСИОНИРА НАЙ-СЕТНЕ, БЕ. НАЛИ ЗАКОНА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО ПРИ НАВЪРШВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА Е ЗА ВСИЧКИ.

Насенцето не го пенсионират
Насенцето не го пенсионират
01.12.2017 19:16 19:16

Насенцето не го пенсионират защото е сложила в джоба си и директора и РУО. В ученическото общежитие става само това, което тя каже. Баба Цола командва всички и си прави каквото иска на гърба на колегите си. Хайде, стига сте се излагали с тая нахална любовчийка, бе. Пенсионирайте я, че разруши живота на толкова много хора. Отвратително нахалство.

Back to top button