Държавата отпусна близо 6.6 млн. лв. на 6 общини в Хасковско

Регион

Правителството одобри допълнителни разходи за 2017 г. за 6 общини в Хасковска област в общ размер на 6 587 725 лв., съобщават от областна администрация.

Средствата бяха гласувани на последното заседание на Министерски съвет и са разпределени за общините в региона. С тях ще бъдат финансирани важни инфраструктурни проекти, пътища, улици в населени места, ВиК- мрежи, обществени сгради, читалища. „Когато общините от областта работят и предлагат проекти, в интерес на хората, тогава правителството стимулира и подпомага местната власт. Така се случи и сега. Министерски съвет одобри за финансиране от бюджета за 2017 година обекти в шест общини от нашата област. Това са проекти за благоустрояване, реконструкция и ремонт. Те се отнасят до голяма част от населението и тяхната реализация ще се отрази пряко върху качеството на живот на хората“, обясни областният управител Станислав Дечев.

По бюджета на община Маджарово за реконструкция на улици в с. Долни Главанак са отпуснати 500 000 лв.

В община Минерални бани за реализиране на проект „Благоустрояване на улична мрежа в с. Минерални бани“ – 594 000 лв.

На община Стамболово се дават 421 876 лв. за реализиране на проекти: „Ремонт на площад – парк с. Малък извор” – 51 874 лв., „Ремонт на площад пред кметството в с. Тънково” – 82 680 лв., „Ремонт на площад пред кметството в с. Пчелари“ – 80 900 лв., „Външна топлоизолация на сграда – общинска собственост“ – 34 649 лв., „Ремонт и възстановяване на сграда „Хамбар“ с историческо значение в с. Стамболово“ – 17 890 лв., „Частичен ремонт на сградата на читалище с. Голям извор“ – 57 283 лв., „Частичен ремонт на сградата на кметство с. Маджари“ – 53 800 лв., „Частичен ремонт на сградата на Народно читалище „Христо Ботев“ в с. Стамболово“ – 42 800 лв.

На община Свиленград за частично финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на пътна връзка на Автомагистрала „Марица“ с индустриална зона „Свиленград“ се отпускат 2 000 000 лв.

По бюджета на община Любимец за реализиране на проект „Ремонт на общински пътища, улична мрежа и съоръжения към тях на територията на община Любимец“ също се дават 2 000 000 лв.

Както Haskovo.info писа в община Харманли за ремонт и подмяна на съществуваща ВиК мрежа и сградни отклонения в Харманли по улиците „Христо Ботев“, „Александър Стамболийски“, „Янко Сакъзов“ и бул. „Лозенград“ се превеждат 650 000 лв.

15 коментара

 • А за Хасково пак няма нищо. Що така бе? Кмета ли ви пречи, що ли? Ако ви пречи кмета махнете го, щото ние искаме ама не можем. Хасков затъва яко надолу и помощ от никъде. Пак изсипаха в турските общини да купуват гласове, че избори идват

 • С глупав и най-вече алчен дядо няма кой вече да даде пари за Хасково. свърши дето, свърши приказката ти! Няма кой вече да ти работи за проекти, няма кой вече да ти дава на готово, ти си един аутсайдер за цялата страна.

 • На Хасково трябва да се дава най-много – населението е най-много, но не! Наказание заради случая с Дилянчо…Хак да ви е! Това се има в предвид с неотпускането на средства!

  • Като се даваше 2 години подред общо 10 млн. и дъртия се правеше, че е големия капацитвт и заради него се дават ? С този измамен кмет не трябви стотинка да се дава, че хиените около него само това чакат. Бояджика, Стаматя да лапнат всичко, както го правят с фирми и приближени техни лица от други градове. Така печелят поръчките, но всъщност това са хората на дъртия . Това бе цялата истина, това доведе до това ГЕРБ да скъсат с измамния старец, който направи вече няколко млн.

   • Кьде са тия 10 милиона? В джобовете на другарите от ГЕРП сигурно. Аз не ги виждам тия 10 милиона,а пьк живея тука за голямо сьжаление.

    • Да се разплаща предизборното асфалтиране на Г. Иванов бе тъпако, за което не бе осигурено финанаиране. Другите пари бяха за улици в кв . Болярово.

     • Пьлни глупости. Това ,което Георги Иванов направи,вие от ГЕРП не можете и да го боядисате.

     • Г. Иванов каквото е направил за града сега и на малкия пръст не могат да му се спрът. Вижте Хасково затъва, мръсотия и какво ли още не…..

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.