Откриват благотворително „Коледа – бяла и добра“

Любопитно

В димитровградската Художествена Галерия „Петко Чурчулиев“ на 1 декември от 12 ч. в Зала №3 ще бъде открита детска благотворителна изложба „Коледа – бяла и добра“.

24–те ученика от ІІ в клас на ОУ „Пенчо Славейков“ с класен ръководител Милена Русева от месеци рисуват и учат стихове, за да направят коледния празник не само продължение на светска и християнска традиция, но и една осмислена благотворителна кауза. По желание на децата рисунките от изложбата ще се продават, а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Габриела Атанасова.

Рисунки

Инициативата е вдъхновена от благотворителния „Есенен базар“ в училището, където само децата от ІІ в клас събират сумата от 570 лв. в кампанията „Бъдеще за Габи“.

За доброто настроение на гостите ще има и кратка празнична програма от самите участници. Изложбата ще бъде отворена до края на февруари.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.