Хасково

Съдът заседава по жалбата на кмета за парите за спорт и култура през януари

На 19 януари ще бъде разгледано делото по жалбата на кмета на Хасково Добри Беливанов срещу решението на общинския съвет за разпределяне на допълнителни средства за спорт и култура, съобщиха в нарочно писмо до Haskovo.info от Административния съд.

Съдът е счел за необходимо да внесе яснота, че оставянето на жалбата без уважение не означава отхвърлянето й.

В свое заседание миналия ден съдът взе решение да остави без уважение искането на кмета за спиране на изпълнението на решението от 13-ти ноември, с което се променя бюджета и средства в размер на 176 000 лева се пренасочват от разходи за дълготрайни материални активи /видеонаблюдение/ към подпомагане на спортни клубове и субсидиране на културни институции.

В мотивите в решението да не бъде уважена жалбата се казва, че по-скоро спирането на изпълнението на решението за изменение на бюджета би могло да увреди обществения интерес и да блокира финансирането на обществено значими дейности, касаещи спорта и културата в общината. Тези дейности не могат да бъдат разглеждани като по-малко приоритетни пред реализиране на видеонаблюдение в Хасково. Затова и съдът не спира предварителното изпълнение на решението на общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.11.2017 17:16 17:16

Защо не си сложихте най-отгоре тази новина, нали ви опровергават…

Анонимен
Анонимен
29.11.2017 17:56 17:56
Отговор до  Анонимен

Мотивите са важни, не административните хватки. Браво на съда!

СТИГА ВЕЧЕ!!!!
СТИГА ВЕЧЕ!!!!
29.11.2017 20:02 20:02

Абе ей,Кауньииии,братя!!!
Тоя дъртак докога ще ни занимава и подлудява с дъртия си ,скапан мозък????
Лебед е ,бееее!!!Бял,миризлив ЛЕБЕД!!!!

Съда
Съда
30.11.2017 7:19 7:19

Журналисти! Какво писахте вчера, че днес съда ви го коригира? Явно сте драскали по поръчка май…та съда чак реши да ви обясни колко сте изкривили информацията в старанието си да угодите на ГЕРБ. Слугинаж на една партия ли сте?

Анонимен
Анонимен
30.11.2017 8:51 8:51
Отговор до  Съда

Ако прочетеш какво бяха писали, ще видиш, че на практика нищо невярно не е имало. Единствено заглавието беше малко спорно, но фактически и то е вярно, макар и юридически неиздържано. Това обаче са тестове, които трябва да бъдат разбрани от обикновени хора, а не от юристи, така че е допустимо. Колкото до партийните поръчки, има други медии, които ги изпълняват.

ЖУРНАЛИСТ
ЖУРНАЛИСТ
30.11.2017 10:46 10:46

Заглавието води към заблуда. Заглавието е неистина, да не кажем лъжа. А за партийните поръчки, един въпрос към надпартийната медия – „ГРАНИЦА“ на Елена Йончева, която рекламирате чрез банер , партийна агитация за пари ли е или от любов?

Back to top button