Спорт

Симеон Симеонов стана шампион на България след 6 победи от 6 старта

Hyundai Racing Trophy отбеляза трети успешен състезателен сезон, в едномарковия шампионат.

След 6 старта в Румъния, Турция и България, Hyundai Racing Trophy се наложи отново, спечелвайки престижното първо място в отборното класиране на Националния рали шампионат на България, съобщават от „Спортал“.

Основните пилоти на трите Hyundai i20 Coupe R през сезон 2017 бяха хасковлията Симеон Симеонов, Денис Станчовски и Виктория Гъркова. Безапелационен шампион в едномарковия шампионат с 6 от 6 победи стана Симеон Симеонов, който за трета поредна година показа сериозно израстване в шампионата.

18-годишният първенец се окичи и със златото в клас RC5, както и получи купа Тодор Славов за млади пилоти. Симеон постигна тази победа, благодарение на своите амбиция и смелост, както и множеството тренировки в зимни условия с треньора Петър Гьошев от Motorsport Academy. Първенецът в едномарковия шампионат е най-голямият пример за успеваемостта на спортната платформа за развитие на състезателните умения и постигане на високи резултати в едни от най-тежиките ралита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button