Регион

Национален форум по медицински и здравен туризъм в Минерални бани

Седмата национална конференция по медицински и здравен туризъм започна в община Минерални бани.

Форумът бе открит от директора на програма „България ви очаква“ – Весела Цолова. Радвам се, че съм в едно място, в което винаги искаш да се върнеш – националния курорт Минерални бани. Тук сме, за да видим какво прави една община, която си е поставила конкретна цел и има визия за това как да я постигне. Минерални бани все повече се превръща в едно място, което е представително не само за България, но и за целия Балкански полуостров, каза Цолова.

Искам да подчертая, че ние сме тръгнали да направим най-красивото село в България, защото градове има много, каза кметът на общината Мюмюн Искендер. Ако сме град, ще станем един от многото. За мен е чест да посрещна Седмата националта конференция по медицински и здравен туризъм. За нашите екипи бе истинско предизвикателство да се заемем с организацията на този форум. Като домакин, искам да ви уверя, че вие ще поставите най-истинската оценка на нашата община. Тук имаме всичко – минерална вода, всякакви природни и исторически дадености, митове и легенди и най-важното – работливи и предприемчиви хора, каза още Искендер. След това гостите на форума изгледаха кратка презентация за община Минерални бани.

Венелина Червенкова запозна участниците в конференцията със световните тенденции в уелнес туризма. Тя говори и за работата по подготовката на нова наредба за туризма, която цели да въведе минимални изисквания за сертифициране на центровете за уелнес и СПА-туризъм. Дискутирани бяха и някои чисто технически моменти, регламентиращи превантивните мерки и контролът, свързан с инцидентите възникнали с деца в джакузита през последните месеци.

Днес е втория работен ден на 3-дневния форум. Домакин на конференцията е община Минерални бани, съвместно със Специализирана болница за рехабилитация НК – ЕАД, Българския лекарски съюз, регионалната фармацевтична колегия – Столична и медицинските университети в София, Варна и Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
RitaVum
RitaVum
10.12.2017 17:19 17:19

Ход проекта Мисс Бикини и Менс Физик №6

Back to top button