Свикаха областния кризисен щаб заради влошаването на времето

Хасково
Дъжд

Областният управител Станислав Дечев свика Областния кризисен щаб, във връзка с решение на Националния кризисен щаб и повод предупрежденията за усложняване на метеорологичната обстановка, очакваните големи количества валежи и силен, до бурен вятър, съобщават от областна администрация.

На заседанието, проведено късно снощи, присъства лично директорът на Дирекция Оперативни дейности в ГД БПЗН старши комисар Красимир Шотаров. В кризисния щаб, оглавен от Дечев, влизат директорите на ОД МВР Хасково, РДПБЗН, ДАНС, Напоителни системи, Басейнова дирекция, Спешна помощ, EVN, ОПУ-Хасково и на всички структури, имащи отношение към сигурността на населението.

Вече е въведен в действие Областния план за защита при бедствия в част “Защита при наводнения” за територията на Хасковска област. За начало на изпълнение на дейностите по овладяване на извънредната ситуация се счита 9 часа на 1 декември.

Областният управител издаде заповед, според която трябва да се предприемат всички необходими мерки за защита на живота и здравето на населението. В готовност за работа да бъдат приведени всички сили и средства на РД ПБЗН Хасково, общини от областта, кметства, доброволни формирования и областни структури, имащи ангажименти за предотвратяване и намаляване на риска от наводнения.

Кметовете на общини и собствениците на язовири да предприемат мерки по обезопасяване на язовирите и осигуряване на свободни обеми. Директорът на пожарната, чрез системата за ранно предупреждение, да извърши оповестяване на кметовете на застрашените от наводнения райони. Да се създаде организация за постоянно наблюдение нивото на реките и язовирите, като при рязкото им покачване се докладва незабавно на дежурния по ОКИЦ при Областна администрация, както и на тел. 112.

Вече е изпратено и предупреждение до кметовете на кметства по поречието на река Арда за очаквани по-високи нива на водите. Областният управител Станислав Дечев лично следи изпълнението на заповедта и координира работата на кризисния щаб.

Още новини

loading...

4 коментара

  • Стига ГЛУПОСТИ!!!Какво значи ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ МЕРКИ?Има,ли ги описани в пълен обем,кой,кога,как,с какви ресурси,техника,оборудване да ги предприеме?Разбит на силите и средствата и т.н…….
    Просто областния некадърник изхабил хартия…..

  • Областният просто си измива ръцете ако стане бедствие, че е издал заповед и с това се изчерпва компетентността и капацитета му. Всеки може да я свърши тази работа – издавам заповед и толкова. Ама не дай си Боже да стане нещо лошо – ще се скрие като мишка. тиква

  • Помните ли БИСЕР и ИРЕНА УЗУНОВА каквото и да стане на тях не им пука само ЛАФОВЕТЕ им са ГОЛЕМИ и ——-кражбите естествено

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.