“Да мечтаем заедно” събра над 200 деца в Хасково

Хасково
Деца

Повече от 200 деца участваха в спортния празник “Да мечтаем заедно”, организиран от община Хасково по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Освен малчуганите от 8 общински детски градини се включиха и деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и възрастни с увреждания, Дневния център за деца и възрастни с увреждания “Марина”, Общностния център.

Деца

Всички се забавляваха с актьорите Силвия и Янко и учасваха в спортни, занимателни и развлекателни игри.

Идеята на празника е да се покаже, че децата със специални образователни потребности са същите като здравите деца и те могат да се завабляват заедно. Те заедно могат да мечтаят за един по-добър свят.

Празникът се провежда за втора поредна година. Всички деца получиха подаръци.

На 4 декември от 14 часа в залата на театър “Иван Димов” е насрочен поздравителен концерт с участието на клубовете на хората с увреждания в Хасково, Духовия и Народния оркестър към общината и децата от Детска градина 22 “Звънче”.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.