Шапки долу за ансамбъл “Хасково” на юбилейния концерт

Любопитно
Ансамбъл

Многобройната публика остана изключително впечатлена от концерта на ансамбъл “Хасково” за 40-годишнината на състава в зала “Дружба”. “Шапки долу за ансамбъла и ръководителя Ана Димитрова”, коментараха зрители.

Ансамбълът показа най-доброто от своя репертоар, както и много нови танци. Сред изпълнителите бяха и ветерани, основатели на ансамбъла от 1 декември 1977 г.

Ансамбъл

Ансамбъл “Хасково” е носител на званието “Представителен ансамбъл на България” от 1984 г. а от 2010 г. е обявен за представителен ансамбъл на ЦИОФФ (Международната организация на фолклорните фестивали към ЮНЕСКО). В ансамбъла участват около 200 танцьори на възраст от 5 до 25 г.

Ана Димитрова получи най-високото отличие на областния управител Станислав Дечев, както и плакет от кмета Добри Беливанов и 4000 лв. от общината за юбилея. Получиха се много поздравителни адреси от България и чужбина.

Заради големия интерес концертът ще бъде повторен на 3 декември.

Още новини

loading...

8 коментара

  • Браво на кмета! Беливанов изгледа целия концерт, освен това е одобрил финансиране за ансамбъла, обеща и ремонт на залата , ние си му благодарихме защото рядко сме получавали подобна подкрепа.
    Разочарова ни областния Дечев…прати ПР-ката си да чете един гол поздрав от него, нямаше ли замове тоя май двама има..и никой от тях не реши, че е важно да види един фолклорен концерт на няколко поколения хасковлии. РЕЗИЛ г-н областен….

  • Честита годишнина, браво на танцьоритеПоздравления но за мойто място имаше още два билета, г-жа Димитрава така и не отвикна от този навик да стои пред сцената и да дирижира,като че ли патриотизма дотежа малко, и като че ли не само на мен но и около мен публиката очакваше нещо повече!

  • Адмирации за танцьорите! Адмирации и за кметството че реагира адекватно. Кмета гледа концерта, даде пари на ансамбъла. Е областния се издъни пратил тая мацка да чете от негово име, тя може и да го е писала тоя поздрав… Много показателно за отношението към подобни прояви и към културата

  • Кмета парите не ги е дал от собствения си джоб, а от нашия! Пък и защо да не дреме два часа, каква друга работа има! Има време след концерта ще иде на ракийка с Гела, другия нещастник, като него! Завалията……………. само това му остава, да срича по мероприятията на хората и да се прави на много щедър!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.