Повече от половината спортни клубове и културни институции вече поискаха пари от общината

Хасково
Сесия

Повече от половината спортни клубове и културни институции вече са подали формуляри, с които искат допълнително финансиране от община Хасково, съобщи за Haskovo.info председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Първоначалният срок за кандидатстване бе 4 декември, но Захариева допълни, че формуляри ще се приемат днес и на 6 декември. Подадените формуляри досега са над 40. 34 спортни клуба и 28 културни институции могат да кандидатстват за парите.

Четвъртък и петък Захариева ще свика комисии, които да разгледат формулярите на спорта и културата.

Haskovo.info припомня, че общинският съвет гласува допълнително финансиране със 100 000 лв. на детско-юношеския спорт и 76 000 за културата в общината. Кметът Добри Беливанов обжалва пред Хасковския административен съд, който не спря изпълнението на решението на местния парламент до разглеждане на делото по същество през януари.

Още новини

loading...

14 коментара

  • А може ли да се публикуват мотивите на клубовете да искат пари? Примерно необходими са им .. лв за участие в еди какво си състезание, необходими са.. лева за екипи. Нека хората да знаят за какво са, че са лошо финансирани клобовете е ясно-болестта е за цялата страна. Въпроса е точно за какво ги искат тези. АЗ като неспортуващ гражданин но нямащ нищо портив спорта искам да знам. Ако Х от моите пари се харчат за У клуб -всъщност за какво ги харчи

 • Гела ,пак се включва с коментар : Това ли ти заповядаха ,мекотело ! Ти може ли да кажеш какво си направил за града през последните 30 години .

 • Вижте унилата стойка и неадекватната физиономия на кмета. Кажете може ли този човек да бъде водача и лицето на Хасково? В никакъв случай. Да се маха.

  • Кой си ти Анонимен за да кажеш кой да се маха? Когато бяха изборите ти за кого гласува? Повече хора явно са избрали този кмет, че сега не е удобен за една клика от хора… какъв ти е на теб проблема? Не те назначи на работа? Не ти даде да крадеш ? Пресече ги кмета , че няма да правят каквото си искат и взеха да му кроят “кюляфи”.
   Ай сиктир все двама трима гласовити ще слушаме по форумите-въщност не знам дали не е един то тука можело под различни имена да пишеш.

 • Дайте списъка на клубовете и културните институции!!! Хасковлии имат право да знаят кои са подали документи в срок и са спазили решението на общинския съвет, защото само те имат право да получат пари. А останалите – не!!!

 • Ай сиктир, бе… срокът бил удължен до 6 декември… #КОЙ удължи срока? С какво решение на Общинския съвет е удължен срока? Захариева самоволно ли взе такова решение? На какво основание? Това вече е прекалено…

 • Този немощен Кмет излага Хасково всичко му липсва вече човече иди си ти вече си. ……

 • А Насенцето от ученическото общежитие не се ли е наредило на опашката там. Където има пари, тя не пропуска. Не й стига най-голямата заплата, която взема като пом.директор и бонусите към нея, ами и още иска. Тя винаги иска и получава, защото знае всички тайни вратички и честния път никога не я е интересувал. Затова и не я пенсионират, макар че отдавна навърши години за пенсия. Насенцето смята, че законите важат само за обикновените хора, не за грандоманка като нея. Пенсионирайте го най-сетне това нахално чучело, бе. Стига сте я награждавали на гърба на чуждия труд. Аман от тая нахална баба Цола, дето се е залепила за директора като пиявица и смуче ли смуче. Аман от това нахалство.

 • До: А Насенцето.
  Няма ли кой да ти тури едно лайно в устата та да спреш с това Насенце. Ако имаш нещо против тая жена дай я под съд.Стига си досаждал тук. Пишеш ни в клин, ни в ръкав, тъпунгер такъв. Аман!

 • По-голям тъпунгер от Насенцето и да търсиш със свещ в Хасково няма да намериш. Работещите в ученическото общежитие и всички работещи в сферата на образованието се възмущават от нейното нахалство, защото е на възраст, когато отдавна трябваше да е пенсионерка, но продължава да взема големите пари като пом.директор и да се прави на неразбрала, че законът за пенсионирането важи и за нея. Като е любовница на директора, за нея правилата не важат ли. Чакаме да я пенсионират тая нахалница. От години чакаме и смятаме, че РУО иска не иска, най-сетне ще се засрами и ще го направи. Ако чакаме директора да го направи, няма да стане. Ако пък чакаме, тя да се засрами, няма да се случи. Ненаситен и безочлив човек срам няма. Пенсия, пенсия, пенсия! Отдавна я чака. Да не се праави на честна. Стига вече.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.