Хасково

2830 часа труд са положили доброволците на БЧК-Хасково

На 365 доброволци разчита в своята дейност Областният съвет на БЧК-Хасково.

През последните години сред тях фигурират и представители на администрации и местната власт, учители, социални работници. Това отбелязва областната хуманитарна организация в Международния ден на доброволеца 5 декември.

85 от доброволците, 61 от които са жени, се включиха в изпълнение на програмата за подпомагане с храни на най-нуждаещите се лица в България, финансирана от Фонда за европейско подпомагане. За новопостъпилите 23 доброволци бе организирано обучение. Отработеният доброволен труд през 2017 г. се равнява на 2830 часа.

Включилите се в кампанията подпомагаха раздаването на хранителните продукти в определените пунктове, транспортираха пакети до домовете на трудно подвижни и лежащо болни хора, подреждаха, почистваха помещенията, товариха и разтоварваха продукти, информираха лицата, включени в програмата, раздаваха листовки и анкети за обратна връзка.

В навечерието на 5 декември на проведените срещи с доброволците пред представители на местната общност и партньори общинските ръководства на Червения кръст изразиха благодарност за усилията им да бъдат съпричастни към решаването на проблемите на уязвимите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димър Канев
Димър Канев
05.12.2017 18:40 18:40

Единствено печеливша от акциите на БЧК е несменяемата пенсионерка Минка Мечеринкова и семейство ,което от години влачи яко от кампаниите на БЧК не само хранителни продукти , но даже и бяла и черна техника.

Мария
Мария
06.12.2017 5:04 5:04

Интересно, че коментари за Мечеринкова правят хора, които въобще не познават работата в БЧК. Човек и ръководител като нея малко хора имат удоволствието да познават.

Back to top button