Регион

1 153 лева събра изложбата за Антон

1 153 лв. събра снощи при откриването й благотворителната изложба-базар „Мисия Надежда за Антон“ в зала „Асен Крайшников“ на димитровградския Клуб на дейците на културата.

В продължение на 10 дни експозицията ще остане в залата и могат да бъдат направени още откупки. Свои картини и снимки предоставиха 20 художници, приложници и фотографи от града. Събраните от продажбата им средства са изцяло за лечението на треньора по танци Антон Лозев, който страда от Амиотрофична Латерална Склероза (АЛС) и спешно се нуждае от скъпо лечение в Истанбул на стойност 40 000 долара.

Антон

Събрани са парите за първата от процедурите със стволови клетки на стойност 10 000 долара и вече са преведени на клиниката в Истанбул. В неделя Антон Лозев и съпругата му заминават, като първо предстоят изследвания за подходящ донор.

В навечерието на Никулден, с вяра в добрите чудеса, които се случват с помощта на добри хора, благотворителната изложба откри председателят на Клуба на дейците на културата и комисията по култура в димитровградския парламент Гроздан Грозев, който е и сред участниците в нея. Той припомни, че благотворителната кампания „Мисия Надежда за Антон“ започнаха неговите бивши възпитаници от школите по танци и приятели. Много от тях бяха в залата снощи и отново подкрепиха своя учител, като закупиха произведения на изкуството и му пожелаха късмет и възстановяване.

Набирането на средства продължава.

Банковата сметка за дарения:

Юробанк България АД

IBAN BG52BPBI79261062432301

BIC BPBIBGSF

Антон Игнатов Лозев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button