Регион

Харманли и Ивайловград с инициативи за българското председателство на Съвета на ЕС

Община Харманли получи финансова подкрепа за своя инициатива, свързана с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Конкурсът бе обявен от Националното сдружение на общините в България.

Харманли ще чества традиционния празник на града 2 май под знака на българското председателство. Ще бъде монтирано светещо информационно табло. Организиране на арт пленер и концерт, отпечатване и разпространение на брошури са другите дейности, финансирани с близо 3000 лв. Партньори на общината са училищата „Неофит Рилски“ и „Иван Вазов“.

Два са одобрените проекти на община Ивайловград. Под наслова „Ивайловград – врата към Европа“ ще се популяризират ползите от членството на България в ЕС и перспективите за страната ни. На входа на града ще бъдат поставени пилони със знамена, а Деня на Европа – 9 май ще бъде отбелязан с флашмоб.

„Културното наследство на община Ивайловград в контекста на Българското председателство и Европейския съюз“ е другият финансиран проект. В партньорство с читалище „Пробуда 1914“ ще бъде проведена дискусия около кръглата маса и кулинарна изложба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button