БЧК организира безплатна трапезария за деца в Узунджово

Регион
Деца

Стартира поредната безплатна трапезария за деца по програмата “Топъл обяд”, информираха от Областния съвет на БЧК В Хасково.

Тази учебна година в нея ще бъдат обхванати 53 деца от ОУ “Любен Каравелов” в с. Узунджово. Миналата година от услугата се възползваха 49 деца в неравностойно положение в СУ “Христо Ботев” в Ивайловград. Целта е да се осигури здравословно хранене на деца с нисък социален статус и така да се повиши качеството на живот.

В навечерието на наближаващите празници червенокръстци ще продължат традицията да закупят и връчат коледни подаръци за децата със захарен диабет.

Средствата се осигуряват от фондонабирателната кампания “Деца помагат на деца”.

За набиране на средства за социално-помощните дейности на БЧК всеки може да помогне, като направи своето дарение в благотворителните кутии със знака на хуманитарната организациа във всички магазини от голяма търговска верига на територията на цялата страна.

Още новини

loading...

2 коментара

    • След5 години, като стане Мечеринкова на 70год., ще ти се отговори! Ако си жива, любезна съседке!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.