Настаняват 8 бездомници в банята в Република

Хасково
Баня

Обществената къпалня на урица “Единство” в хасковския квартал “Република” да приюти бездомници през зимата предлага с докладна за декемврийската сесия кметът Добри Беливанов.

Става въпрос за втория етаж на банята, като бездомниците няма да пребивават постоянно, а само ще пренощуват, когато температурите паднат до нивото на невъзможност за престой на открито, е записано в докладната.

Помещенията ще бъдат осигурени с минимум условия за временно пребиваване – 8 легла. Към момента по информация от Регионална дирекция “Социално подпомагане” 8 са регистрираните бездомници в Хасково. При недостиг на легла ще се осигурят допълнително такива. Отоплението е предвидено да бъде с налични климатици.

Периодът на осъществяване на услугата ще е до края на март. Ще бъдат назначени двама пазачи, които да следят за опазване на общинското имущество и спазване на реда на ползване. Средствата ще са за сметка на общината.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.