Събират подписи за изравняване на заплатите със Западна Европа

Хасково

Кампания за събиране на 1 млн. подписа, с които европейските институции да стартират процедури по изравняване на минималната и средната заплата в рамките на Европейския съюз вече стартира и в Хасково.

Това беше обявено на пресконференция на Българската национално-радикална партия в Хасково. В срещата с журналисти участваха националният председател на партията Димитър Николов, областният председател Георги Майоров и представителят за Балканите на унгарската националистическа партия „Йобик“ Тамаш Секереш.

Идеята е на унгарците, които вече са задвижили процедурата пред Европейската комисия и парламент. Секереш обясни, че страната му страда от същите проблеми, както и България. Ниски заплати на фона на европейски цени на стоките. Това по неговите думи води до емиграция на младите и образовани, което в определен момент ще доведе до загуба на етнически територии.

Най-общо унгарският политик обясни, че идеята е да има европейска директива За равна работа в Европейския съюз да има равна заплата. По неговите думи изравняването на доходите няма да стане за 1 г., а най-вероятно ще отнеме повече от десетилетие, но е важното да се работи в тази посока. Според него изравняването на доходите минава през борба с корупцията, подкрепа за малкия и средния бизнес, както и на родните фирми. В кампанията вече са се включили 9 бивши соцдържави.

Подписката в Хасково ще бъде пусната на зеленчуковия пазар и в други централни места. 1 млн. подписа за стартиране на процедурата могат да се събират на територията на целия Европейски съюз. Според Секереш добър пример е този с изравняването на стандарта на живот, който се случва между Западна и Източна Германия.

7 коментара

  • Браво на тънковския гуджук ! Гледа умно и не стои без работа, ха дано вдигнат заплатите! Комунистите – евреи няма лесно да вдигнат заплати, хеля в Хасково. Къде е докторката и депутата, питам аз? Недялко що го няма? Пожелавам успех с подписката, даже вече се подписах! Атака-победа!

  • Внимавай Майорче, бай ти Митьо те наблюдава от оня свят, старшината знае всичко за теб и за тва как закачаш чужди булки. Стига си хвърлял пиратки нощно време и разлайвал кучетата! Да раздадеш за мене и с хубаво да ме споминаш! Поздрави от Бай ти Митьо и не бързай да идваш при мене!

  • Защо Матросов е все още е в политиката, това странен и нелогичен въпрос, при положение, че смени безброй партии? Не разбра ли бе аланколу, че политиката не е за теб? Ти си вечния прецакан, ако има листа, пак няма да си в нея! Пожелавам ти да се кандидатираш за кмет и един глас да не ти достигне – гласа на жена ти! Вързвй си кабели в гаража и не се занимавай с глупости. Остави политиката на истинските атакисти!

    • ЦВЕТАНЕ ТИ ЗА НИКЪФ ХУЙ НЕ СТАВАШ ДАЖЕ И ЗА СЛИВА НЕ СТАВАШ.ЩО ТЕБЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ТЪРСИ???А ДЕБЕЛАТА СВИНКА ДИДА ПОНЕ В ГЪЗА ОЩЕ Я ПЕРДАШАТ И СКОРО И НЕЯ ЩЕ Я ОТСВИРЯТ

  • ПУКА МУ НА МАЙОРА НА ГОЛЕМИЯ ХУЙ.ВСИЧКИ ВИ ЕБЕШЕ И ГО ГЛЕДАХТЕ КАТО БОГ КОГАТО ВИ БЕШЕ ОБЛАСТЕН.БАЛЪЦИТЕ СВЪРШИХА ЛИ ЧЕ РЕВЕТЕ ЗА НЕГО ОЩЕ.ДИДА ДА НЕ РЕВЕ МНОГО ЗА НЕГО,ЗАЩОТО ВЕЧЕ СТАВА САМО ЗА ДЪРТИ МАНГАЛИ И ПРАСЕТА.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.