Хасковлии се жалват от некачествено саниране на блок 51

Хасково

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за некачествено саниране на блок 51 на улица „Стара планина“ в областния град.

Според живеещи в блока има четири нарушения при тяхното саниране. „Парапетите на терасите, които са изгнили, няма да се подменят, а ще бъдат само пребоядисани, следователно след 1 или 2 години ще се наложи повторен ремонт. Мазилката на тавана на терасите се замазва само повърхностно отгоре, макар че е отлепена и остаряла. Това предполага до 1 или 2 години отново да се наложи ремонт на санираните тераси“, се казва в читателския сигнал.

Отделно, хората забелязали, че не се спазват правила за безопасност, т. е. работниците не са със защитни обувки и каски. Навсякъде около блока пък имало парчета стиропор, които не се събират. Никой не е обяснил на живеещите в блока какво точно и как ще се санира.

Според хората от блока би трябвало общината да следи стриктно за изпълнението на проекта. Те вече са писали и до община Хасково и се надяват да се вземат адекватни мерки.

От общината заявиха за Haskovo.info, че всички сигнали по санирането се проверяват. Що се отнася до запознаването на хората с работата, която ще се извърши при санирането, документацията е в домоуправителя.

Изпрати новина

11 коментара

 • Санирането е усвояване на едни пари за претупана и некачествена работа от немарливи и незаинтересовани нискоквалифицирани работници. Хиляди пъти съжаляваме, че позволихме на тези хора да ни пипат жилищата. Правят каквото си искат и както си искат. Резултатите скоро ще са налице. И в другите блокове е така.

  • на изборите да „благодарим“ на Тиквата и тиквичките около него, че крадат 2 милиарда годишно през саниране, а бюджета не можел да си позволи необлагаем доход и лекарства !

 • Ами нека…всичко хукнахте към безплатното саниране…. Не знаете ли , че безплатен обяд няма….евтини матриали, работници събрани от кол и въже. какво очаквате……

 • Нищо вярно няма от оплакващите /които изглежда не живеят в тоя блок/ . Глупаци и тъпаци колкото щеш!
  Работниците ,които работят са професионалисти с опит в санирането.
  А пък ако някой иска да му сменят и тоалетната …..си остава негов проблем.
  Големи заядливци – какви разбирачи от каски ,обувки ,…….. !
  Впрочем в блока има много от тия дето всичко знаят и всичко им пречи…….,само не си плащат елементарните задължения ….ама много знаят да ….!

 • Интересно как общината е одобрила проекта с пребоядисване на парапети на терасите?! С какво това ще подобри енергийната ефективност?! Има ли някакъв инвеститорски контрол или…

 • „Тодор от другия блок“ да не пише неверни неща. Точно в съседния блок 53 (абсолютно еднакъв с бл.51) терасите се изграждат с итонг, а не се замазват ръждясалите перила.

 • ФИРМАТА Е НА ОБЛАСТНИЯ – СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ поставен бушон с пилешки мозък

 • за саниране се пилеят 2 милиарда годишно, които са достатъчно 1000лв. месечен доход да не се облагат с ДОД, което ще остави по 1200лв. годишно в работещите българи, вместо да се оправят безплатно циганските блокове; но от неплатения данък управниците не могат да крадат

 • Аз като жител на въпросния бл. 51 искам да пиша възражение относно горе написаната статия.Имам въпрос към Хасково. info. защо няма име на журналиста, който е написал статията и защо няма имена на жителите, които са протестирали относно санирането. Искам да уточня , че никой от жителите в този блок не занае че е написана тази статия . Днес след като прочетох въпросната статия , аз лично съм разпитала половината и повече съседи дали знаят нещо по въпроса и установих , че никой не знае нищо за това.Всеки е разбрал от някой познат , който е прочел и видял.Мога да кажа , че статията е написана от лични подбуди. Има двама съседи, които искат да им се извършват услуги , които не влизат в проекта на санирането и недоволстват от това , че няма да им се изпълни желанието.Относно работниците и работния процес бригадите , които са назначени да работят на този обект извършват професионално възложените им задължения.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...