Любопитно

„Алегро“ златни от международния фестивал в Сърбия

Децата от балетна школа „Алегро“ представиха хасковския Младежки център в осмото издание на Международния танцов фестивал „Врънджанска баня-Open 2017“, който се проведе на 9-10 декември в град Врънджанска баня, в една от най-големите спортни зали – „Vlade Divac“.

В него взеха участие 50 колектива и 1300 танцьори от България, Македония, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина и др. За пръв път фестивалът се излъчи на живо по интернет. Журито бе международно и оценяваше по правилата на IDO.

Малките чаровници се представиха в няколко жанра: класически балет, характерни танци, модерен балет, show dance, lyrical, хип-хоп в малки и големи групи и формации, както и солови изпълнения и дуети.

Публиката и журито бяха запленени от невероятните хореографии и безупречните изпълнения на малките танцьори. Те завоюваха пет купи и златни медали за всичките си групови изпълнения. За участието си в Street show dens, Hip hop, MTV, солистите спечелили призови места са първи места за Габриела Колева, Рая Желева, Айча Али, Габриела Тодорова, Мария Бойчева. Второ място за Розалина Михаилова и Кристина Караджова. В останалите жанрове призовите места са: първо място за Айча Али, Кристина Караджова, второ място за Рая Желева, Кристина Караджова. Дуети – първо място за Мария Бойчева и Габриела Тодорова, второ място за Кристина Караджова и Айча Али.

Вече трета година децата от „Алегро“ работят усърдно под вещото ръководство на хореографа Тихомир Митев, с него те откриха пътя към голямата сцена и любовта към изкуството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button