Хасково

КАТ с акция срещу пияни и дрогирани шофьори

До 17 декември на територията на България и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, се провежда полицейска операция за установяване на употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от шофьорите.

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки кола, след като са пили или употребили наркотични вещества, е една от целите на акцията.

Една от трите основни причини за тежки инциденти на пътя в Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на проверките освен за алкохол и наркотични вещества полицейските екипи ще следят и за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button