Общински съветници със сигнал до прокуратурата заради докладна на Беливанов

Хасково
Съд

Сигнал до Районна прокуратура подадоха общинските съветници от Коалиция “За Хасково” Светослава Стоянова и Георги Пеев във връзка с докладна за сесията на общинския съвет на 15 декември.

Докладната е от кмета Добри Беливанов за учредяване на право на строеж върху имот частна общинска собственост в Хасково.

Обектът на булевард “България” 59 е частна общинска собственост. Според докладната в общината е постъпила молба от Анастасия Георгиева, действаща като ЕТ “АНА – МАРИЯ – А. ГЕОРГИЕВА”, за учредяване на право на строеж за застрояване на обект “Пристройка към заведение за бързо хранене” със застроена площ 85.28 кв. м. За обекта има одобрен инвестиционен проект.

“На заседание на постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика, проведено вчера, ни бе предоставена преписка по актуване на имота. В цитирания в докладната Акт за частна общинска собственост и посочено, че съществуват два предходни акта на общинска собственост. В същата е приложен и документ, че имотът е публична общинска собственост, с начин на трайно ползване – обществен селищен парк, градина”, се казва в сигнала.

Съгласно чл. 5, ал. 1 от Закона за общинската собственост “Общината удостоверява възникването, изменението и погасяването на правото си на собственост върху имоти с акт за общинска собственост”. Ал. 2 посочва, че “Актът за общинска собственост е официален документ, съставен от длъжностно лице по ред и форма, определени в закона”. Чл. 6, ал. 1 от същия закон посочва, че “Имотите и вещите – публична общинска собственост, които са престанали да имат предназначението по чл.3, ал. 2, се обявяват от общинския съвет за частна общинска собственост.”.

За периода от датата на съставяне на акта за публична общинска собственот до датата на съставяне на новия акт за частна общинска собственост, решение на общински съвет Хасково в тази посока не е приемано, казват съветниците.

Видно от горното, длъжностните лица в община Хасково в очевидно нарушение на закона и без санкцията на общинския съвет са си позволили да сменят статута на имота, съставяйки официален документ за това. Не по-малко шокиращ е факта, че администрацията използва този документ, с цел да учреди право на строеж върху него, също в очевидно противоречие със закона, който в чл. 37 регламентира, че право на строеж може да се учредява върху имоти частна общинска собственост.

Не по-малко интересен е фактът и на одобряване на инвестиционен проект за обект в имота, отново в противоречие с българското законодателство.

Моля, имайки предвид изложеното да разпоредите извършване на проверка по изнесеното от нас, настояват общинските съветници.

От пресслужбата на община Хасково съобщиха за Haskovo.info, че кметът Добри Беливанов е разпоредил поверка на случая, като е поискал писмени обяснения от всички служители, участвали в изготвянето на докладната. Градоначалникът ще оттегли докладната си на заседанието на общинския съвет в петък.

Още новини

loading...

20 коментара

 • Дядо , що не се откажеш вече! Мерак ти бе цял живот да си кмет ама за 2 години се видя, че с мерак само не става. Нямаш капацитета за този си пост, ти си грешка на нас твоите избиратели, които се доверихме и на природата. Ако милееш за Хасково махни се. Имаш още малко време да си идеш с малкото достойнство, което ти остана. Не може да се правиш на умряла лисица, като този документ докладна е вкарана лично от теб и с твоя подпис. Престани да се правиш все на не чул, не видял и не разбрал.

  • То бива наглост и безочие, ама тъпотата на кмета няма равна на себе си. Беливанов да се маха, достатъчно разсипа Хасково начело с партийката му герберска

 • Нееее,ще стои докат не ритне камбаната!!!
  Хич не му пука!!!!Дъртия му е за последно да се бара за велик!Дребната му душица фърка,фърка……

  • Къде пък ГЕРБ е нарушила закона? Това си е работа на Беливанов, от който точно ГЕРБ оттегли доверие поради факта, че видяха какъв е .

 • Че от коя партия е Белииванов от герб вие си го избрахте сега му гледайте сиира.Нарочно го сложиха за кмет дамогат да го действат както си искат.Пробутват му документи той не чете разписва знаят че утре ще се гъкне няма кого да накажат.Само той разписва даже и началници на одели няма .

  • Това е огромна лъжа! Ако ГЕРБ искаха това щяха да си кютат и дъртия да си разписва, както казваш ти. ГЕРБ е доказала, че властта не е самоцел и това, че публично се извиниха за ГРЕШКАТА Беливанов и оттеглиха доверието си е повечв от показателно. А, за далавери да не говорим щот забравяте, че Иванов разграби целия град и Хасково почти няма общински имоти. Малко е смешно хора на Иванов да говорят за далавери.

   • Далаверата с акта за общинска собственост е по времето когато дрийм тийма бе във властта и нито един не бе подал оставка. Да не говорим че без главния архитект няма как да стане това нещо. Тя е дъщеря на първия в ГЕРБ в общинския съвет и още е на работа в архитектурата

 • “Реалност” ти май падаш от Марс, като тъпа герберастка заблудена овца си. Слез на земята или си затвори устата!

 • Вие искате да внушите на гражданите поръчково,чеГЕРБ са виновни за деянията на Беливанов.И децата вече знят,че Кмета е изменник,Кой в крайна сметка подписва е това трябва да се разбере,че този човек не може да се справя .Стига сте го оправдавали,за да се бъзползвате от неговото положение.ГЕРБ СИ СВАЛИ ДОВЕРИЕТО ОТ БЕЛИВАНОВ.

 • Вие искате да внушите на гражданите поръчково,чеГЕРБ са виновни за деянията на Беливанов.И децата вече знят,че Кмета е изменник,Кой в крайна сметка подписва ,е това трябва да се разбере,че този човек не може да се справя .Стига сте го оправдавали,за да севбвъзползвате от неговото положение.ГЕРБ СИ СВАЛИ ДОВЕРИЕТО ОТ БЕЛИВАНОВ.

 • Какъв подлец е тоя Беливанов.Трябва да го сложат в Зоопарка и да го показват на децата като нагледно пособие.

 • Какво доверие си свалихте от Белииванов когато неговите хора окрадаха общината и се скараха кой повече да лапа от сънирането сега го оставиха сам .Белииванов сам си си виновен така е като управляваш на доверие.Твойте хора ще те вкарат в затвора.

 • Хайде Хайде празни бръщолевения –били амбициозни били млади били успели Ми то пълно съветници с такива данни Крадливи и безочливи Не можем да сми на тнехните позиции ами утре ще падне герба и ще ги изритат тия умници както изритаха Консула Билянка Миленка и т н герберска СВОЛОЧ Забравих Росита Гарговская то Росито маже и доживот да не работи щото Даниелчо маса кинти е натрупал и продалжава да трупа

 • абе, Пееф, ти къде беше когато другаря Иванов актува паркинга пред ТИЦ, който беше частна държавна собственост, на Министерство на финансите, и после го продаде на частни лица?!

 • Не закачайте Пеев, той втори живот живее, благодарение на узунджовският феодал. Как няма да му е длъжен ? Нали никой в този град, не се заблуждава, че Г.Иванов , с дявола ортак ще стане, само и само да се върне на кметският стол.
  Лошото е, че мафия ГЕРБ, защото се оказа, че те не са дори партия, а сдружение от хора, с общи икономически интереси. Та тази мафия, се оказа дваж по-лоша от феодала. И той сега потрива доволно ръце , и си чака момента. А Пеев, той си заслужи парите, повярвайте ми!

 • Янков много му завиждаш на Пеев дано и теб да те сполети същата съдба пък тогава г-н Добрев и на теб ще ти помпгне.

 • А къде да подадем сигнал за това, че не пенсионират Насенцето – пом.директорката на ученическите общежития. Любовница на директора да си, друго не ти трябва. Ни закон важи за нея, нито пък има срам, че другите работят за нея, пък тя взима големите заплати и обира наградите. Няма кой да я пенсионира тая хвлбаджийка, дето само уволнява и съкращава служители, за да е началник до 100 години. Голям резил.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.