Общината не откри нарушения при санирането на блок 51, обезопасяват входовете

Хасково
Саниране

Комисия от община Хасково вече провери как върви санирането на блок 51 на улица “Стара планина” в Хасково.

Както Haskovo.info писа, преди ден живеещи там ни сигнализираха, че блокът им се санира некачествено. Според тях изгнилите парапети на терасите им няма да се подменят, а само ще се пребоядисат. Мазилката на тавана на терасите се замазва само повърхностно отгоре, макар че е отлепена и остаряла.

Отделно, хората забелязали, че не се спазват правила за безопасност, т. е. работниците не са със защитни обувки и каски. Навсякъде около блока пък имало парчета стиропор, които не се събират. Никой не е обяснил на живеещите в блока какво точно и как ще се санира.

Вчера от кметството провериха санирането на блока, като се оказало, че всичко се извършва по проект. От общината обаче са предписали входовете да бъдат обезопасени, за да не падне нещо върху преминаващите хора.

Още новини

loading...

7 коментара

    • Аз живея в този блок, тези които се жалват са от другата страна, където още не са започнали санирането. Имат претенции преди стоителите да са стигнали до тях . Още когато правихме документите не бяха доволни, но се подписаха заради общия натиск на съседите и сега всячески гледат да омърморят ситуацията. Наистина няма проблем със санирането. Радваме се, че успяхме да се организираме навреме. Същите тези хора , които сега недоволстват не дават пари дори за подмяната на изгорелите крушки на стълбището

  • Когато санираха блока, в който живея , още по време на изпълнението , живущите имахме някой възражения. Лично аз пуснах две жалби до общината, разбира се , от името на всички. И какво се случи – и двата пъти наистина дойдоха, говориха с хората, обяснихме им какво не е както трябва. Двете дами, в предпенсионна възраст, констатираха нарушенията, записаха си, и – отидоха в офиса на изпълнителя. Той изкара две банкноти по петдесет лева , и проблема се реши. И това се случва, пред очите на десет човека.
    Вторият път, още преди да минат през неговият офис, започнаха да ни убеждават, че , видите ли, не сте прави- Той човека прави и невъзможното, за да изпълни всички изисквания , които са по предписание. Убеждаваха ни, че водосточните тръби, вече не е нужно да са заустени, към канала, а можело да изтичат и отвън. И обещаха, че ако подпишем на изпълнителя, Общината ,щяла да оправи нещата.
    Естествено , сещате се какво се случи после.
    Всички знаем, че саниращите фирми са на Делян Добрев – всички, до една. Това саниране, въпреки положителните си страни, е една огромна кражба на пари. Тези пари, ще ги връщат децата на децата ни.

  • Никакво саниране не е, а само козмерично боядисване и то с некачествени и грозни бои. Важното е едни хора (то все едни и същи) да се нагушат яко пак за наша сметка и да се купуват едни гласове на заблудените и тъпи гласоподаватели, които вярват че това “саниране” е безплатно. Не е безплатно, а всички го плащаме – даже тия дето няма да видят “саниране”. Кражбата на века!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.