Хасково

Бездомно куче нахапа хасковлия пред училище „Вапцаров“

За втори пореден ден бездомни кучета нападат хора пред хасковското училище „Никола Вапцаров“.

Тази сутрин около 9:30 часа 69-годишният Иван Илиев, който живее в района, тръгнал за магазина. Точно до входа на училището, чийто двор бил пълен с деца, хасковлията се разминал с рижаво куче, което без да бъде провокирано го нападнало.

Ухапан

„Веднага след като го подминах усетих как кучето ме напада и започна да ме хапе по крака. Опитвах да се освободя, но докато го прогоня, животното успя да забие няколко пъти зъбите си в крака ми“, разказа пред Haskovo.info мъжът, на който се притекли на помощ от училището. Веднага бе повикана линейка, медиците превързаха Илиев и го откараха в Спешно отделение. До училището пристигна и патрулка.

Пострадалият Иван Илиев бе придружен в болницата от съпругата му, която също се оплака от нападения на бездомни агресивни кучета в района на училището. Семейството вече е решено да подаде жалба в общината. Илиев е с 4 байпаса на сърцето.

Haskovo.info припомня, че вчера бездомни кучета нападнаха жена до училището и разкъсаха чантата й. Хората се притесняват да не бъдат нападнати деца от „Вапцаров“.

От общината първоначално бяха заявили, че през март тази година ще заработи приюта за бездомни кучета в бившата станция ОСМА. Кметът Добри Беливанов едва днес е разписал да бъде обявена обществена поръчка за довършването му. Той заяви, че досега се е извършвало съгласуване с институциите. Междувременно, при няколкото акции на ветеринарите в Хасково са кастрирани около 250 кучета. Те са върнати отново в Хасково.

22 коментара

 1. Бай Добри кастратора къде си бе мишка щял да ги кастрира кучетата те кучетата не ги е.ат а ги хапят малко по сериозно се вземи направи приют както в нормалните страни до 1 месеца ако никои не иска кучето инжекция и готово друг въпрос е че Хасково тъне в мрак всяка вечер АЛО идиот вземи се в ръце или подай оставка никога не съм бил за Георги Иванов но ти си по долу и от него поне по неговото управление нямаше толкова кучета Хасково беше по чист град и ОСВЕТЕН и другото поне зимно време хората не се чудеха как да се предвижват в 20 см паднал сняг просто защото той бе почистен а трупан

  1. Тоя кмет и за чеп за кисело зеле не става. Мястото му е в кучешкия приют, който изгражда от 2 години. Ха като стане готов да си ходи там.

  2. Haskovo ти би ли поел отговорността пред всички видове институции и всякакъв вид Зоолюбителски и защитни организации да изтрепеш кучетата. Ти би ли поел тоя грях на душата си да избиеш стотици животинчета. Единственият хуманен и ЗАКОНЕН начин е точно този кастрация. Не се сърдете на тоя или оня кмет- кучета има навсякъде дори в Гърция и Турция съм виждал по улиците и те едни големи и охранени- въпроса е в отношението към животните

 2. Айде всички които защитават бездомните животни да се съберат и да си ги приютят!!!
  Просто не е нормално това да продължава!!

 3. Дядооо,МАХАЙ СЕ БЕ!!!КУЧЕТА ТЕ ЯЛИ!!!!
  ЕЕЕЙ НЯМАМ НЕРВИ!!!!АЙДЕЕЕЕ ДРУМ,БЕ КМЕТЕ!!!!ДРУУУУМ!!!!КОЛКО ПО-ЯСНО ДА ТИ ГО КАЖА!!!!!!

 4. ВЧЕРА ТАМ НАПАДНАХА ЖЕНА ДНЕС НАХАПАХА МЪЖ ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗБИЯТ !!!!!!!!!!!!!!!

 5. Голям кеф, че тъпаците гласували за бай
  Добри ги хапят кучета, да ви изядат дано.

 6. До Странен…..То и ти щом пишеш такива коментари си доказано агресивен..Значи и ти си за умъртвяване.!!

 7. Господин Беливанов подайте си оставката, очевидно сте некомпетентен!
  Пълно безобразие е това, което се случва в града!

 8. Интелекта на някои от вас липсва . Не може да защитаваш същество което причинява вреди на останалите . Кучетата от учени е доказано , че са с разсъдака на двугодишно дете , тоест те вече са научени да хапят , те няма да се променят , тоест ние е необходимо да направим нещо или по скоро тези които седят на топло в общината . Преди два дни дъщеря ми се обади по телефона с израза : Мамо , гонят ме три кучета и плачейки . Аз бях в обедна почивка качих се на колата и по най-бързия начин стигнах до мястото къде е тя тези три кучета я гонеха , а едното щеше да я захапе пред мен , ако още веднъж това се случи и аз не мога да отида какво детето ми ще го изядат живо ли , компетенцията е нулева , моята може би също , но това вече минава границите . Не може , не трябва . А ако този път псевдо прилодозащитниците направят протест за пазене на кучета , мравки и мухи пак ли ще ги слушаме . Това е лудост .

 9. То бива бива ама хората ги е страх вече да вървят по улиците кучетата хапят от глад хората обират и убиват от глад и специално за тези зоодоброволци като толкова много ги защитавате вземете си ги приютите хранете си ги гледайте си ги, но и вие ще кажете нямаме място нямаме възможност и какво правим винаги ще има бездомни кучета ако не предприемем спешни мерки

 10. Време е народът да вземе мерки,то се е видяло,че от общината ще продължават да бездействат.Всеки да се справя с каквото и както може!!!До тук с приказките и обещанията.Дела трябват!

 11. Това куче подивя след като роди. Преди това беше много спокойно. Има 5 малки кученца. Лае след всеки, който мине наблизо.

 12. Кучето не е агресивно ! Кучето е кърмачка !!! А как това куче е попаднало на улицата не ви ли вълнува ? Що не агресирате към тези които ги пускат на улицата, изхвърлят ги от вилни зони, села и индустриални зони ? Не сте ли нахапани заради тези хора ? Вместо да изисквате да се спазва закона и да се налага този закон над безотговорните граждани, заради които има нахапани хора и болни бездомничета, вие демонстрирате абсолютна гражданска дезориентация, защото сте адски прости, заради балканския си манталитет.

 13. Семейство Беливанови ПРИБИРАЙТЕ си дъртия куфилник!!!ХАСКОВО не е старчески дом за изоставени шахматисти с напреднала деменция!!!!
  ЯСНО!!?ФАМИЛИО НЕЩАСТВА!!!?

 14. Беливанов, толко е просто – или действай и прави каквото трябва или подавай оставка и се крий някъде далече от хората. Разбра се, че си смешник и некадърник ама малко поне нещичко направи за хората.

 15. Как така мен не ме хапят като не ги закачам проблема на един българин е ,че не е научен да не пипа,да не дразни и прочие ако този господин не бе издразнил кучето или нещо от сорта нямаше да е така.И аз мисля,че не нормално да бием едно живо същество.Аз живеех в Хасково преди две години,но сега съм в Америка и аз съм много доволна,че съм тук не казвам,че не обичам България,но просто трябва да ѝ сложат едни много строги глоби.Да има глоба и за един изхвърлен фас на тротоара,а не в коша това тук в Америка го няма ,но защо го няма питат ето отговор,защото има много лоши глоби.

  1. тъпа овца, прати някой роднина да мине оттам, да тества зъбите на кучето, нека се движи на тротоара, който е по-далеч от училището, 3-4 метра преди входа му ще има случка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button