Тридневен благотворителен базар „За повече деца в България“ в Областна

Хасково

Тридневният коледен благотворителен базар на Областния управител на Хасково беше открит днес.

Каузата на дарителската инициатива тази година е „За повече деца в България“. Базарът тази година се организира в партньорство с фондация „Искам бебе“.

Базар

Повече от 35 училища и детски градини от цялата област участват със сувенири, картички, играчки, коледни сладкиши и ред неизброими предмети. За откриването в Хасково пристигна председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева. Тя благодари на Станислав Дечев за отзивчивостта и за съпричастността към каузата на фондацията и подчерта, че отговорността, която поема областният управител е огромна. „Защото вие подкрепяте новия живот, а това е неоценимо. Сигурна съм, че съвсем скоро ще имаме добри новини и ще можем да покажем новия живот, който ще се роди, след вашата инициатива“, обобщи тя.

Базар

Станислав Дечев благодари на всички за отзивчивостта и готовността, с която се включват в инициативата. Областният управител лично връчи благодарности на всички участници и подчерта, че това е първата, но не и последна инициатива за каузата на „Искам бебе“. „Държавата работи много в посока подпомагане на раждаемостта и семействата с репродуктивни проблеми. Общините също направиха свои фондове, но аз съм убеден, че всеки от нас също може да даде своя принос за каузата „За повече бебета в България“. Затова съм благодарен, че днес сме заедно и ще направим така, че едно или няколко семейства от Хасковска област да получат финансова подкрепа за ин-витро процедури“, подчерта Дечев.

Специални гости на официалното откриване бяха децата от градина „Слънце“. Малките коледари и снежинки пожелаха със слънчевите си изпълнения щастливи празници на всички и както повелява традицията, получиха подаръци от „стопанина“ на Хасковска област Станислав Дечев.

Благотворителният базар в областна администрация продължава до края на седмицата и очаква всеки благодетел всеки ден до 18 часа.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.