Хасково

В Гимназията по туризъм четоха любими книги

Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се включиха в маратон на четенето с откъси от любими свои книги, приказки и разкази.

Инициативата е в рамките на Националната седмица на четенето и Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Гимназия

Децата решиха да споделят с връстниците си литературни произведения, които са ги впечатлили. Сред тях доминираха тийнейджърски четива като „Всичко, всичко“ на Никола Юн и „Невидим“ на Стан. Други избраха българската класика и прочетоха пред съученици и учители разказите на Елин Пелин „Косачи“ и „Пролетна измама“.

Сред предпочитаните от младежите се оказаха и някои от най-поучителните български народни приказки като тази за неволята. Тинейджърите не пропуснаха и един от най-известните световни автори – Стивън Кинг, с автобиографичната му книга „За писането“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
14.12.2017 20:40 20:40

Тия от снимката едва ли четат книги те учебниците си не отварят камо ли да четат художествена литература

някой
някой
15.12.2017 18:54 18:54

В това училище могат ли да четат???

Ученичка
Ученичка
15.12.2017 21:11 21:11

Виж си правописа дърводелецо и дръвцето, за нас не се притеснявай. Ние можем да четем и от книги и от учебници. Не ни обиждай училището, гледай си твоето. Нашето си ни харесва.

Back to top button