Хасково

Банята стана приют за бездомници през зимата

Обществената къпалня на улица “Единство” в хасковския квартал “Република” да приюти бездомници през зимата приеха на днешната сесия общинските съветници.

Става въпрос за втория етаж на банята, като бездомниците няма да пребивават постоянно, а само ще пренощуват, когато температурите паднат до нивото на невъзможност за престой на открито.

Помещенията ще бъдат осигурени с минимум условия за временно пребиваване – 8 легла. Към момента по информация от Регионална дирекция “Социално подпомагане” 8 са регистрираните бездомници в Хасково. При недостиг на легла ще се осигурят допълнително такива. Отоплението е предвидено да бъде с налични климатици.

Периодът на осъществяване на услугата ще е до края на март. Ще бъдат назначени двама пазачи, които да следят за опазване на общинското имущество и спазване на реда на ползване. Средствата ще са за сметка на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мммм
Мммм
15.12.2017 12:44 12:44

Много хубаво г-нБеливанов той колкото ц…..ни има и ни е страх да излезнем като се стамни и да пуснем децата си дори до близкия магазин сега сложете и бездомници тука който нон стоп са пияни или надрусани

Back to top button