Коледният фест в Хасково започна с изложба и концерт

Любопитно

С откриване на изложбата от детски рисунки „Рисувам коледна песен“ стратира II национален фестивал на коледната и новогодишната песен Хасково 2017.

Експозицията е подредена в градска художествена галерия „Атанас Шаренков“. Тази година пристигнаха над 200 творби от цялата страна – Попово, Перник, Червен бряг, Добрич, Шумен, Монтана, Търговище, Провадия, Свищов, София и Хасково. Залите на галерията, отредени за детското творчество не побраха всички рисунки и затова част от тях ще красят фоайето и на главния домакин на фестивала – Младежки център. Фестивалът е единствен по рода си и уникален не само за България.

Фестивал

При откриването на изложбата пяха и най-малките участници в хоровия празник – децата от вокална група „Орфейче“ с ръководител Катя Демирева и подготвителната формация на Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова. Награди получиха и млади хасковски художнички.

Фестивал

Освен тях на хасковска сцена ще се изявят и детска вокална група „Весели ноти“ – Ямбол, камерна формация „Орфей+“ – Хасково, детски хор „Бодра песен“ – Шумен, дамски камерен хор „Ирина Щиглич“ – София, хор към АНПТ „Китна Тракия“ – Хасково, Женска група за автентичен фолклор и детските групи „Ручейче“ и „Изворче“ – община Минерални бани и Софийски камерен хор „Проф. Васил Арнаудов“.

Фестивал

Официалното откриване на фестивала е в събота от 11:30 часа в Младежкия център.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.