Ловците вдигнаха коледна наздравица

Любопитно

Коледна вечеринка събра по традиция членовете на ловно-рибарското сдружение в Хасково.

Под звуците на марша на българските ловци тържествено бе внесено знамето на организацията. Учениците от ПГДС „Цар Иван Асен Втори“ Иван Иванов и Даниел Тонев изсвириха с ловен рог сигнали, използвани при лов.

Ловци

Горд съм, че съм председател на едно от най-старите дружества в страната, което се бори за единство на тази общност и все повече се радва на успехи, каза в приветствието си Желязко Живаков. Апелирам разумно да ползвате дивеча, да спазвате ловната етика, за пазите природата, продължи той.

Ловци

Като свидетелство на незабравимите ловни емоции и точния мерник ловците подредиха глиган от района на Минерални бани, най-големия заек, уцелен от Вели Мюмюн, диви патици и друг дивеч от територията на хасковското сдружение. Дело на Гимназията по туризъм „Александър Паскалев“ пък бе празничната питка, украсена с ловджийска пушка.

Ловци

Управителният съвет награди за активна дейност през отиващата си година ловните дружинки в Книжовник и Сърница. Отличен бе и дългогодишният преподавател по ловно стопанство в ПГДС „Цар Иван Асен Втори“ инж. Николай Попов.

Вечеринката бе почетена от председателя на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, който поздрави хасковското дружество. Сред гостите бяха и главния секретар на организацията Даниел Тошков, председателите на дружествата в Харманли и Кърджали Веселин Христозов и Васил Дончев.

Снимки: Янко Найденов

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.