Хасково

Залагат пари за ремонт на детски градини през 2018-а

Кметът Добри Беливанов заяви, че със сигурност ремонтите в детски градини, както в Хасково, така и в селата ще продължат, те ще бъдат планирани в бюджета за 2018 г. Ще бъде предвидено и смяна на оборудването в градините.

Това каза градоначалникът при посещението му в ремонтираната детска градина в село Козлец. Ремонтът е извършен със средства от общинсикя бюджет. Подменени са дограмите, направен е вътрешен ремнот. За да изкажат благодарността си от обновяването на градината там бяха и майки на някои от децата. Нурия Сали благодари на кмета за вниманието и грижата и към децата посещаващи селските детски градини. Тя заяви, че с удоволствие се е включила в почистването след ремонта и е готова отново да помогне защото вижда, че в тази детска градина децата се обгрижват с много любов от изключителни професионалисти. С над 6000 лв. е сменена дограмата на сградата, както в занималнята и спалнята на децата така и в кухненския блок. Подменени са входни врати, направен е освежителен ремонт на помещенията.

Градина

Директорът на детска градина „Вихрогонче“ Агавни Тахмезян каза, че ремонтът е бил изключително належащ. Тя добави, че тази година освен в Козлец са обновени сградите на детските градини в Конуш и Малево и се надява догодина реконструкциите по селските детски градини да продължат, защото те се посещават от повече от 360 деца.

Децата посрещнаха Беливанов и кмета на селото Бейнур Кадир с погача и им показаха колко много песни и стихчета са научили за зимата и предстоящите празници. Кметът на селото изненада малчуганите с два огромни чувала с играчки.

За ремонта в село Козлец са вложени над 6000 лв., обновяването на детската градина в Конуш е за повече от 10 000 лв. Ремонтирани са и помещенията на администрацията на „Вихрогонче“. В Хасково е извършен ремнот на покрив на 22 детска градина „Звънче“, ремонтирани са и покривите на 18 детска градина „8 март“, така също и на 21 Детска градина.

Приключват ремонтите в осем сгради на четири детски градини в Хасково по ОП „Региони в растеж“, общината осигури средства за подмяна на оборудването на всички ремонтирани градини – легла, шкафчета масички и др. В ход е обществена поръчка за повече от половин милион лева за ремонт на детска градина „Незабравка“ – сградата на ул. „Добруджа“, средствата са от Националния доверителен еко фонд.

Общината е отделила средства и за ремонта на две училища. В село Малево, където повече от 24 000 лева струва обновяването на покрива, над 14 000 лв. пък са отпуснати от общинсикя бюджет за ремонта на физкултурния салон на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ееее
Ееее
19.12.2017 14:51 14:51

Нужно ли е да се прави ремонт на селските градини,където децата са пет и персонала толкова,а в града има толкова занемарени градини?Визирам ДГ Ян Бибиян ,на ул.македония.

селска даскалица
селска даскалица
19.12.2017 15:33 15:33

Нужно е да се прави ремонт навсякъде, където има деца. И едно дете да е трябва да има нормални условия. Няма значение дали детето е на село или в града. Родителите трябва да са спокойни, че то се отглежда при условия отговарящи на наредбите. едва ли в тая градска градина условията са по-лоши от селските

Крадливо, рошаво и миризливо, що е то?
Крадливо, рошаво и миризливо, що е то?
19.12.2017 20:49 20:49

Агавни, Агавни,всичкото сговни!!! Тахмезян, Тахмезян, гола вода си и жив зян!

Майка
Майка
19.12.2017 21:47 21:47

Не само ДГ Ян Бибиян , а и ОДЗ Иглика е в доста окаяно състояние сравнение с тях Незабравка изглежда доста по-добре и отвън и отвътре защо първо не ремонтират по-нуждаещите се градини?

Back to top button