Регион

ВАС потвърди изборния резултат в Ябълково

Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд – Хасково, с което беше потвърдено Решение на Общинска избирателна комисия – Димитровград, обявяващо избирането на кмет на Ябълково.

По-рано по жалба на ГЕРБ за изборни нарушения Административен съд – Хасково потвърди решение от 2 юли на ОИК – Димитровград. С него комисията прие, че избран за кмет на кметство с. Ябълково е Костадин Атанасов, получил повече от половината от действителните гласове.

Припомняме, че през юли тази година Хасковският административен съд постанови, че решението на ОИК е издадено при спазване изискванията на Изборния кодекс, както и че не са налице основания за обявяване на изборния резултат за недействителен, не се установява и резултат, различен от отразения в протокола на ОИК – Димитровград, поради допусната техническа грешка или грешка в пресмятането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button