Любопитно

Хасковлийчета поздравиха Европейската комисия с коледни картички

Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел пренесе традицията от Европейския парламент и заедно с възпитаниците на компютърна школа „Вале“ в Хасково с ръководител Людмила Стайкова зарадваха за празниците членовете на Европейската комисия.

За четвърта поредна година, компютърните таланти от школата на възраст от 7 до 18 години създадоха коледни картички чрез традиционните стилове и техники, които съчетаха с възможностите на цифровите технологии.

„С децата от компютърна школа „Вале“ в Хасково и тяхната ръководителка Людмила Стайкова ме свързва дългогодишно приятелство и партньорство. За мен те са дигитални посланици на България, които не просто творят, а вплитат мечтите си в своите творби. Тази година коледно-новогодишните картички, с които заедно отправихме пожелание за прекрасни празнични дни на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на всички членове на Комисията, на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, на още много други мои колеги в институциите, са още по-забележителни. Децата създадоха и свои инструменти и четки, с които нарисуваха картичките. Всяко дете вложи своята представа за Коледа, нарисува Коледния дух и настроение и изпрати своето празнично послание. Тези талантливи български творци ни показват, че възможностите, които ни предоставят цифровите технологии, са неограничени. Гордея се с тях“, заяви българският комисар Мария Габриел.

Картички

Един коментар

  1. Страхотни сте!Продължавайте все така да творите,да ни прославяте и да постигате успехи!Гордеем се с вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button