Хасково

Приеха част от капиталовите разходи на извънредна сесия

На извънредна сесия на общинския съвет местните парламентаристи приеха Корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Хасково за 2017 г., в частта й раздел І: Изменение в дела на планираните капиталови разходи с източник на финансиране “Трансфери от държавния бюджет”.

Haskovo.info припомня, че извънредната сесия се свиква по искане на група от 14 общински съветници, което дойде след редовната сесия на 15 декември, на която мнозинството отхвърли Корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Хасково за 2017 г., внесен от Беливанов.

С днешното решение на практика се узакониха вече похарчени пари основно от училищата. В противен случай директорите щяха да са във финансови нарушения.

Преди гласуването съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев, който е един от 14-те, подписали се за извънредната сесия, заяви че е скандално да се връща за повторно разглеждане част от докладната, а не цялата. Той обвини общинският съвет в липса на диалог и прогнозира, че с подобно поведение няма да бъде приет общинският бюджет за 2018 г.

В крайна сметка днешната докладна бе приета с 29 гласа „за“, 3 „против“, а петима се въздържаха. Допуска се предварително изпълнение на решението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Т
Т
21.12.2017 12:51 12:51

Г. Пеев що не каже какъв диалог имаше по време на „феодала“ Ге Иванов

Гост
Гост
21.12.2017 15:24 15:24

Той ви го каза и ви го показа г- н Т но тъй като сте герберис неможите да се усетите.

Back to top button