11 почетни граждани на коледна среща с Беливанов

Хасково

11 почетни граждани на Хасково присъстваха на втората по рода си коледна среща с кмета Добри Беливанов.

В срещата участваха Пюзант Касабян, д-р Кирил Кокаличев, Али Мехмедов, Боян Боев, Снежана Гарабед, д-р Ирина Караманова, Красимир Захариев, Дойчо Кръстев, Господин Братанов, свещеноиконом Атоний Енев и Димо Костов.

Среща

Почетните граждани изразиха радостта си, че Хасково се споменава повече напоследък във връзка с постиженията на други почетни гражданин на града – тенисистът Григор Димитров и футболният треньор Станимир Стоилов. Според тях в Хасково има културен живот на много добро ниво, те адмирираха възстановяването на Народния оркестър на общината, който е третият общински оркестър след Духовия и Камерния.

Почетните граждани коментираха и проблема с липсата на квалифицирана работна ръка, те се обединиха около мнението, че държавата трябва да създаде законови условия образованите млади хора да остават в родината си. Те се интересуваха от проблема с урана в питейната вода. Кметът уточни, че вече се изграждат осем дублиращи кладенеца, предстои изграждането на два тръбопровода. Средствата за това са отпуснати целево от Министрески съвет.

Беливанов направи кратък отчет за работата на общината през 2017 г. Той каза, че общината е стабилна финансово, към момента приходите превишават планираните, няма плащания които да не могат да се обслужат. Освен това вървят по план ремонтите на блокове по НПЕЕМЖ, напълно готови са 44 други 28 са в различен етап от ремонтните дейности. Днес бяха отворени ценовите оферти на 130 фирми кандидатстващи за ремонта на други 11 блока. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтите в още 12 жилищни сгради. Почетните граждани одобриха идеята за изграждането на парк в парцела до ДНА.

Кметът Добри Беливанов пожела на почетните граждани весели празници и успешна 2018 г. и им подари календар на общината и бутилка вино.

Среща

3 коментара

  • Беливански тия всички почетни граждани са живяли доста години и при социализма и много добре днаят какво беше в държавата и гради и какво е сега Адвоката Братанов е навел главата и се срамува да слуша ХВАЛЕБСТВИЯТА на кмета за сегашния възход на БЪЛГАРИЯ и на ХАСКОВО Не чувстваш ли срам и ти бе Беливанов ами ти си на 76 гот които 45 живя в социализъм

  • коментарът ми е следния докога лъжкината мария петрова от маги тур хасково ще се крие като мишка какво направиха излъганите от нея хора като ни прибра парите оттогава е неоткриваема дадох показания пред икономическа полиция хасково с документи имам чуството че някои е зад гърба и и потулят нарочно нещата но докога аз предлагам да се организираме всички и с отворено писмо до всички медии да разпосраним и разоблечим лъжкинята мария петрова измислената фирма маги тур поне да върне парите които дължи от две години докога лъжи

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.