Любопитно

Ансамбъл „Южняци“ заслужи аплодисментите на Коледен концерт

Танцов ансамбъл „Южняци“ с ръководител Васко Димов се представиха с Коледен концерт в хасковското читалище “Пейо Яворов”.

Аплодисментите на публиката заслужиха малките и големите танцьори на ансамбъла, които се представиха с близо едночасова програма. Събитието е включено в празничния календар на община Хасково.

Концерт

Haskovo.info припомня, че по-рано читалището организира и Коледно тържество за децата на членовете на клуб “Мама” и деца от кварталите, които обслужва. Тогава се представиха и театрална студия “Смехорани”. Децата посрещнаха с радост и Дядо Коледа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бонка
бонка
23.12.2017 12:05 12:05

Всичко е добре, но г-да хореографи престанете да се самопредставяте, като ансамбли ! Много добре знаете коя формация се нарича ансамбъл/ тази, която се състои от танцов състав, хор и оркестър със солости!!!!! Така, че като искате да сте истински ансамбъл моля създайте го! Добре, че има все още родители да ви вярват и общинари да ви дават освен субсидия за щат и даже пари за ремонти! А за таксите от самодейците да не говорим!

Васко Димов- Художествен ръководител на ТА “ЮЖНЯЦИ“
Васко Димов- Художествен ръководител на ТА “ЮЖНЯЦИ“
23.12.2017 13:00 13:00
Отговор до  бонка

До бонка: Ансамбъл може да се назове всяка формация, която изпълнява едно сценично произведение по един същ начин от всички изпълнители.Затова ние наричаме нашите формации ТАНЦОВИ АНСАМБЛИ. Това , за което вие пишете се нарича АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ. А колкото до родителите те не ни вярват за това, че се наричаме ансамбли, а защото учим децата им на българщина и възпитаваме у тях чувство на национална гордост.А общината подпомага дейността ни защото има нужда от такива АНСАМБЛИ , които да обогатяват културния живот на града ни.

Мима
Мима
23.12.2017 12:17 12:17

Точно така, Бонка! Много си права. Ето и Златка Тракия и „ансамбъл“ – Хасково и сега Димов с Южняче колко реквизит открадаха от различни домове на културата! Това е наглост голяма, наглост!

Васко Димов- Художествен ръководител на ТА “ЮЖНЯЦИ“
Васко Димов- Художествен ръководител на ТА “ЮЖНЯЦИ“
23.12.2017 13:12 13:12
Отговор до  Мима

До Мима: Костюмите, с които обличаме танцьорите за сценична изява не са крадени. Една част от тях са изработени преди повече от 30 години и са притежание на самите ансамбли. Ръководителите са тези, които през цялото това време се грижат за тях и ги опазват, а не да ги крадат. Друга част / по -ново изработените/ са с пари от спечелени от проекти.
Не е наглост да се грижиш за нещо, с което правиш изкуство. Колкото до домовете на културата те не съществуват вече повече от 30 години.
Преди да обвиниш някога добре се запознай с фактите.

Back to top button