Спорт

„Марица“ вдигна Купата срещу силен „Левски“ с димитровградчанка

Шампионките от „Марица“ (Пловдив) спечелиха Купата на България, като победиха във финала „Левски“ (София) с 3:1 (23:25, 25:16, 26:24, 25:20) в Стара Загора.

Волейбол
Зорница Янева

„Левски“ изигра много силен мач, като „сините“ още в началото натиснаха и заслужено спечелиха първия гейм. Пловдивчанки отговориха на предизвикателството и взеха втората част след по-добра игра. В последните два гейма имаше много борба, но в крайна сметка „Марица“ успя да измъкне победата и вдигна Купата.

В състава на „сините“ игра димитровградчанката Зорница Янева (№4), която излезе от школата на волейболния „Раковски“. Силно за тима се представи и Вангелия Рачковска, която миналата година бе капитанка и стана вицешампионка с „Раковски“. В тима на „Марица“ пък са сребърните медалистки от миналата година с Димитровград – Силвия Андреева и Мирела Шахпазова.

В публиката имаше привърженици и от Хасково, като сред тях бе Мирослав Янков, който до последно вярваше в успеха на любимия „Левски“.

 

Волейбол
Хасковлията Мирослав Янков с треньора на „Левски“ Радослав Бакърджиев

В край на срещата „Марица“ празнуваха с Купата, а неприятно впечатление направи, че за другия финалист – „Левски“, организаторите не се бяха подготвили дори с плакет. Въпреки загубата и през сълзи момичетата на „Левски“ не са се пречупили и вече чакат реванш с „Марица“ в шампионата, който се подновява през януари.

Волейбол

Haskovo.info припомня, че „Раковски“ (Димитровград) победи в първия ден на Купата домакините от „Берое“ с 3:2, а на полуфинала отстъпи на „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button