Регион

Истинска история: изоставено дете спаси учителка

В центъра от семеен тип в Димитровград отпразнуваха 17-ия рожден ден на Анхел-Рос. Това е третият рожден ден, който детето посреща тук.

Преди 3 години пастрокът му го удря и Анхел лежи два пъти в неврохирургично отделение в Хасково. Настанен е в димитровградския център понеже е тормозен от пастрока и майка си.
Преди дни Анхел и децата от центъра се превръщат в герои. Прибирайки се от училище виждат, че на възпитателката й е лошо.

Анхел

„Видях, че на госпожата не й е добре, попитах я какво й има, а тя отговори, че й е много зле. В първия момент се паникьосах за 5 – 10 секунди, и й дадох един молив да захапе“, разказва момчето.

Управителят на центъра Борислав Борисов обясни, че от високата температура жената е получила гърч и е припаднала. По неговите думи децата са действали напълно инстинктивно и интуитивно в ситуацията, в която са видели госпожата си, но са го направили много професионално.

Жената вече е добре, но все още се възстановява. А Анхел не се чувства като герой и иска да продължи да помага, въпреки тежката си съдба. Смята да учи във военния университет във Велико Търново. Той има сестра на 6 г. и брат на 2 г. и иска да им осигури сигурно бъдеще.

Момчето се справя добре в училище, а в центъра полагат усилия децата тук да оставят лошото зад гърба си.

Анхел иска семейство, защото това е, което му липсва най-много. „… друго е да се прибереш вкъщи и да знаеш, че майка ти или баща ти те чакат с нетърпение. Не че е лошо в центъра и тук се стараят да пресъздадат семейната обстановка, но не е същото“, казва Анхел.

Анхел

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.12.2017 20:30 20:30

т

Анонимен
Анонимен
01.01.2018 22:00 22:00

Как спаси? Тя още си е учителка в България.

Back to top button